Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stora störningar i trafiken efter nattens snöoväder

Snövädret som har dragit in över Göteborg får stora konsekvenser i trafiken under onsdagen. Enligt Västtrafiks störningsinformation drabbas flera busslinjer av förseningar. På E6 har flera personbilsolyckor inträffat.
– Ta det försiktigt. Det har snöat på bra under natten och under förmiddagen så det finns all anledning att vara försiktig i trafiken, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Flera busslinjer påverkas av störningar i form av förseningar och inställda avgångar, enligt Västtrafiks störningsinformation.

– Det är flera linjer som blir försenade. Det är mest i Göteborg, Mölndal och Partille, säger Matilda Hausser, störningskoordinator på Västtrafik.

Störningarna beror på vädret. Det var under tisdagskvällen som snön drog in över västkusten. Innan vägarna plogas och saltas kommer snön innebära stora konsekvenser för busstrafiken i Göteborgsområdet.

– Det är halt och snöar mycket så för säkerhets skull dras vissa sträckor in, sa Tina Zarei, störningskoordinator på Västtrafik, på tisdagskvällen.

Cirka sex busslinjer har varit helt inställda, upp mot 15 har varit delvis inställda och cirka 10 hållplatser har inte kunnat trafikeras. Västtrafik hänvisar till sin hemsida och app för mer information.

Polisen: ”Dumt att ta risker”

Flera trafikolyckor har skett under dagen. På E6 vid Klarebergsmotet i sydlig riktning har en bil kört ner i diket. I Varberg var tre personbilar inblandade i en olycka på Industrivägen och i Laholm skedde två trafikolyckor tidigt på morgonen. Polisen har inte några uppgifter om att någon ska ha skadats i olyckorna.

– Ta det försiktigt. Det har snöat på bra under natten och under förmiddagen så det finns all anledning att vara försiktig i trafiken, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Han fortsätter:

– Var rädda om er. Vi vet dessutom att det är ett fortsatt ansträngt läge i vården så det är dumt att ta onödiga risker.

”Ge er inte ut i onödan”

I Partille, Furulund, kolliderade en personbil med en lätt lastbil i backen vid Jula. Trafikläget ska nu vara fullt återställt.

– Det är mycket halt i backarna. Ge er inte ut i onödan, uppmanar räddningstjänsten Storgöteborg.

På E6 utanför Falkenberg har en minibuss kört i diket. En lastbil ska också ha varit inblandad i olyckan. Ytterligare olyckor har inträffat utanför Falkenberg. Bland annat har en personbil kört i diket och ligger upp och ner på länsväg 700 vid Vinbergs kyrkby.

Det finns dock inga rapporter om att någon ska ha skadats.

Trafikläget är ansträngt på flera sträckor på E6, på grund av räddningsfordon som ska fram och pågående bärgningsarbete.

Fortsatta problem i busstrafiken

Flertalet busslinjer i Göteborgsområdet är på förmiddagen fortfarande hårt drabbade av förseningar och inställda avgångar. I Partille är buss 503, 511,512, 516 och 517 helt indragna på grund av halt väglag.

– Man är väldigt drabbade i Partille. Vägen därigenom är ju i princip pulsådern för all trafik i området, säger Camilla Kaneflo på Trafikledningscentralen väst.

Även buss 56 mellan Kinna och Örby är helt indragen. De indragna linjerna beror enligt Trafikledningscentralen väst på rådande väderlek och det finns ingen prognos för när trafiken ska vara återställd.

Vad gäller spårvagnstrafiken finns inga störningar kopplade till snövädret, enligt Västtrafiks störningsjour. Däremot är det stopp i spårvagnstrafiken vid Medicinaregatan mot Chalmers på grund av ett fordonsfel. Bussersättning mellan Linnéplatsen och Wavrinskys plats har inletts. Det finns ännu ingen prognos för när stoppet ska vara åtgärdat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.