Sannaskolan
Sannaskolan

Stora brister på Sannaskolan

ANNONS
|

Efter Skolinspektionens besök får Sannaskolan årskurs 7-9 underkänt på fem av sju områden. Det enda som får godkänt är själva undervisningen och betygssättningen.

Göteborgs kommun får nästan fyra månader på sig att rätta till bristerna, annars kommer Skolinspektionen att via Förvaltningsrätten begära 800 000 kronor i vite.

Kritik riktas bland annat mot att eleverna inte har en trygg skolmiljö där de får studiero, att utredningar av elevers särskilda behov tar för lång tid, att lokalerna är för små och att utrustning saknas för att undervisningen ska uppfylla läroplanens krav och att skolan inte har ett systematiskt arbete för att motverka kränkande behandling.

ANNONS

Just nu är skolans vanliga lokaler stängda för en renovering som beräknas ta ytterligare ett år, men de tillfälliga lokalerna riskerar att påverka utbildningen negativt, menar Skolinspektionen. Dessutom finns inga ytor där barnen kan ha rast. Även elevhälsan kritiseras för att inte arbeta förebyggande med att stödja eleverna.

Sannaskolan ligger i stadsdelen Majorna-Linné och bedriver grundskoleverksamhet från förskoleklasser till årskurs nio.

Rektor Maria Ström skriver i ett mejl till GP: "Vi har mottagit beslutet idag och kommer att ta det till oss och analysera det noggrant. Efter julhelgerna får vi en fördjupad muntlig återföring av skolinspektionen. Därefter lägger vi upp en åtgärdsplan på skolan."

Hon tillägger att hon gärna återkommer med konkreta förslag när åtgärdsplanen är klar.

ANNONS