Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Stor vattenläcka på Svartedalsskolan

Räddningstjänsten var i morse på plats med tre enheter efter att en vattenläcka uppstått på Svartedalsskolan.

Det var vid 07.40-tiden som räddningstjänsten larmades om en vattenläcka på Svartedalsskolan i Biskopsgården.

– Det är en stor vattenläcka. Vi är där med tre enheter och de pratar om ett område på 1 000 kvadratmeter där det ska stå cirka 30 centimeter vatten i en av lokalerna, säger Johan Karlsson på räddningstjänstens ledningscentral.

Svartedalsskolan är en 4-9-skola som just nu får nya lokaler. De närmare omständigheterna kring vattenläckan var på torsdagsmorgonen oklara men efter mejlkontakt med Liselotte Heintz, byggprojektledare vid lokalförvaltningen i Göteborgs kommun, visar det sig ha varit en inkommande koppling som hade brustit.

Svartedalsskolan är tänkt att återinvigas till hösten, hur påverkar den här vattenskadan er tidsplan?

– Det är svårt att svara på ännu. Det beror på omfattning av skadorna.

Hur omfattande är skadorna i skolans källaren där kopplingen brast?

– Det går inte att svara på, då man inte hunnit göra en besiktning av omfattningen.

Vad tror du att översvämningen kommer att kosta?

– Oklart i dagens läge, måste till en analys av omfattningen först vilket inte ännu är utförd, uppger Liselotte Heintz, vid lokalförvaltningen.

Enligt uppgifter till GP ska bygget vid Svartedalssskolan ha råkat ut för fler incidenter, men det är inget som Liselotte Heintz hört talas om.

– Nej, det är inget som jag känner till.

Strax före 09.30 på torsdagsmorgonen hade räddningstjänstens bilar lämnat skolan men arbetet med att torka upp efter läckan pågår fortfarande.

– Det är ju en stor yta som har drabbats av läckan. Sedan blir det till att sätta in fläktar och avfuktare men det efterarbetet är ju inte vårt jobb, säger Johan Karlsson.

Efter att räddningstjänsten återvänt till stationen uppgav larm- och ledningsoperatören Christer Dyrfelt att det handlade om betydligt mer vatten än vad som först uppgivits. När räddningstjänsten kom till Svartedalsskolan och började att pumpa ur källaren stod vattnet 40 centimeter högt på en yta av 2 000 kvadratmeter.

Det är entreprenadbolaget Flodéns som jobbar med nybygget av Svartedalssskolan men deras arbetschef på plats hänvisar alla frågor till Liselotte Heintz på Göteborgs kommun.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.