Stor vattenläcka i Linnéstaden

En akut vattenläcka påverkade ett stort antal boende på Nordostpassagen och Vegagatan på måndagsmorgonen.
– Det har spruckit lite i asfalten här vid läckan så vi kan inte släppa på bussar och annat, säger arbetsledare Tommy Axelsson. Vattnet är påsläppt från klockan 11.

ANNONS
|

Händelsen kom in till Göteborgs stad vid fem-tiden på måndagsmorgonen. Enligt Roger Andersson, enhetschef på kretslopp och vatten, ska läckan vara av mindre allvarlig karaktär.

– Vi har folk på plats, så de ska nog inte vara utan vatten allt för länge, säger Roger Andersson.

Förskolan Lyran saknar vatten och el.

– Vi har inget vatten och de kommer stänga av elen för oss nu. Under morgonen har vi kokat pasta och fyllt på dunkar med vatten för att kunna tvätta händerna, säger Astrid Hållén, pedagog på förskolan.

Tommy Axelsson är arbetsledare på plats.

– Det har spruckit lite i asfalten här vid läckan så vi kan inte släppa på bussar och annat. Men prio är att laga läckan så att boende kan få vatten igen, säger Tommy Axelsson.

ANNONS

Har ni någon prognos?

– Någon gång under dagen.

86-åriga Karin Bergman är en av de boende som drabbats av vattenläckan.

GP träffar henne vid vattenposten på Vegagatan 54 när hon var där för att hämta vatten.

– Jag var uppe för att gå på toaletten klockan sju. När jag skulle tvätta händerna efteråt var det inget vatten, det gick inte att spola heller. Men vi hade handsprit som vi hade köpt för coronans skull som vi kunde tvätta händerna med så länge, säger hon.

– Jag har ingen dunk med lock hemma, så jag fick ta de här burkarna!

Klockan 11.00 meddelar Göteborgs stad att vattnet återigen är påslaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS