Stor sökinsats efter försvunnen vindsurfare

Enheter från bland annat sjöfartsverket, räddningstjänsten och kustbevakningen larmades till Nordre älvs utlopp där en vindsurfare försvunnit från sin bräda. Mannen återfanns senare på land, omskakad men oskadd.

ANNONS
|

Strax efter klockan 15 på måndagseftermiddagen larmades SOS om en befarad drunkning utanför Nolvik vid Norde älvs utlopp. Samtalet kom från en vindsurfare som befann sig på land.

– Han kunde inte längre se sin kompis i vattnet, däremot brädan som flöt omkring, säger Marcus Clemert på Sjöfartsverkets- sjö och flygräddningscentral.

Sjöfartsverkets helikopter från Säve tillkallades, samt Sjöräddningssällskapet på Rörö, kustbevakningen, lotsarna vid Marstrand, räddningstjänst och ambulans. Alla enheter hann dock inte fram innan mannen, som är i 40-årsåldern, återfanns på land.

– Han var vid god vigör men lite omtöcknad, säger Marcus Clemert.

Totalt deltog tre båtar samt helikopter i eftersökningen.

ANNONS

Orsaken till olyckan är okänd. Enligt Marcus Clemert blåste det cirka 7-8 meter per sekund på platsen.

Mannen fördes till en väntande ambulans vid Björlanda kile med en av Sjöräddningssällskapets båtar.

– Han var trött och utmattad, vi vet ju inte hur länge han har simmat. De på båten eller hans själv har gjort bedömningen att han behöver tillsyn av sjukvården, säger Marcus Clemert.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS