Stopp i spårvagnstrafiken vid Olskroken

Ett kontaktledningsfel mellan Redbergsplatsen och Olskroken orsakade totalstopp i spårvagnstrafiken på förmiddagen. Bussar kallades in och vagnar fick ta andra vägar än vanligt. Vid lunchtid meddelade Västtrafik att felet var åtgärdat.

ANNONS
|

Orsaken till stoppet, som inträffade vid halv elva-tiden på söndagen, var att en kontaktledning på sträckan slutat fungera. Något som i sin tur påverkade en stor del av övrig kollektivtrafik i Göteborg.

– Vagnarna kör helt annorlunda nu, det påverkar hela staden. Väldigt många linjer går ju förbi centralen, säger Osman Guliyev.

Bussar kallades in för att ersätta spårvagnstrafiken mellan Redbergsplatsen och Centralstationen. Samtidigt jobbade man med att åtgärda felet med den kontaktledning som orsakat trafikstoppet.

Information till resenärer om hur trafiken påverkas, och vilka alternativ som finns, kommer att uppdateras fortlöpande på Västtrafiks hemsida.

Kvart över elva var vissa spårvagnslinjer åter i trafik till och från Centralstationen. Och 45 minuter senare uppgav Västtrafik att kontaktledningsfelet var åtgärdat. Linje 6 och 8 förstärks nu med bussar på sträckan mellan Redbergsplatsen och Gamlestads Torg.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS