Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenkastning mot buss - förare fick splitter i ögonen

En buss i Göteborg ska ha blivit utsatt för stenkastning. Enligt polisen ska det ha rört sig om en grupp maskerade ynglingar som kastat sten. Chauffören ska enligt uppgifter ha fått glassplitter i ögonen.

- Någon har kastat sten mot vår buss i Gårdsten. Rutan sprack och föraren fick glassplitter i ögonen. Därför har vi valt att ställa in linjen helt, i alla fall en timme, säger Christian Johansson, störningsinformatör på Västtrafik.

Strax efter 22 på lördagskvällen gick Västtrafik ut med att busslinje 73 är inställd i bägge riktningar på grund av en ordningsstörande händelse. Detta beräknas pågå fram till 23:00, men den tiden kan mycket väl komma att senareläggas, enligt Johansson.

- Det är upp till vår leverantör Keolis att i samtal med polis göra en bedömning om när det känns tryggt att släppa på trafik igen, säger Christian Johansson.

Hade rånarluvor

- Enligt vittnesuppgifter ska det ha varit en grupp på upp emot åtta unga personer, maskerade med rånarluvor, eller liknande, som stod på en gångbro vid Salviagatan i Gårdsten och kastade sten mot bussen, säger Mats Jarlhede, vakthavande befäl på polisen Region Väst.

Vid 22:30-tiden hade polisen två enheter på plats. Ingen var vid det tillfället omhändertagen eller gripen för dådet.

Togs om hand av sina kollegor

Chauffören, som kör för bussbolaget Keolis på uppdrag av Västtrafik, ska ha tagits omhand av sina kollegor. Det fanns vid 22:30 ingen uppgift om att han ska ha behövt besöka akut vård.

Linje 73 går mellan Angered och Gårdsten.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.