Lisebergs vd Andreas Andersen och Joakim Andersson. Foto: TT/Privat/Kollage.
Lisebergs vd Andreas Andersen och Joakim Andersson. Foto: TT/Privat/Kollage.

Starka reaktioner efter artikel om Jocke på Liseberg

GP:s artikel om Joakim Andersson som fått sparken från Liseberg har väckt starka reaktioner. Lisebergs vd har skrivit ett blogginlägg, människor vill bojkotta nöjesparken och läsare har valt att klippa sina guldkort.

ANNONS
|

Igår skrev GP om Joakim Andersson som jobbade sin sista dag på Liseberg efter 12 år. Han får nämligen inte fortsätta jobba på samma sätt på grund av en lättare funktionsnedsättning.

I sociala medier har artikeln väckt starka reaktioner.

LÄS MER:Grunden Bois-Jocke uppsagd av Liseberg - efter 12 år

På bland annat Twitter går diskussionerna varma:

Samtidigt svarar Lisebergs officiella Twitter-konto på nästan alla kritiska tweets. De menar att Joakim Andersson inte fått sparken. Bara att hans säsongsanställning löpt ut.

Dessutom kommenterarLisebergs vd, Andreas Andersen,fallet på sin blogg.

Han skriver att det har blivit ett känslostyrt drev mot Liseberg och att de nu får vara slagpåse. Även han ställer sig oförstående till påståendet om att Joakim Andersson fått sparken.

ANNONS

Han skriver bland annat:

"Joakim hade ju inte alls fått sparken från Liseberg. Hans kontrakt hade löpt ut, precis som det gjort varenda sommar de senaste tolv åren och som de gör för alla våra närmare 2500 säsongsanställda varje år. Joakim gjorde sin sista arbetsdag för säsongen, men innan han gick hem sa vi att vi ville ha en dialog kring vilken anställningsform han skulle ha nästa år. Det var allt."

Men dagen innan hade Liseberg sagt till GP att Joakim Andersson inte kunde jobba kvar som vanligt just på grund av hans funktionsnedsättning.

LÄS MER:"Lisebergs agerande kan vara brottsligt"

På Lisebergs officiella Facebook-sida skriver de också ett bemötande. Där haglar det av kommentarer med folk som är upprörda och vill bojkotta Liseberg:

"Tydligen klarar han ju av det eftersom att han jobbat hos er i 12 år? Så skärp er lite..."

"ge dig inte Jocke..Liseberg ni borde skämmas Bara o ta tillbaks Jocke men endå söker ni andra arbetare Bara o Behålla Kung Jocke ..Stå på dig o kämpa Jocke .."

"Jag klipper mitt guldkort!"

Även Joakim Andersson syster Pauline Lyrblad harkommenteratdet senaste inlägget från Liseberg:

"Men när detta kom ut så ändrar ni Liseberg på era formuleringar väldigt bra. Och jobbswinget har Thomas själv sagt att Jocke är för gammal för. Och om han nu haft åldern inne så kunde väl Liseberg löst detta? Varför skall han ställa sig sist i en sådan kö och söka till Liseberg efter 12 år?" skriver hon bland annat.

ANNONS
ANNONS