Spårvagnen och bilen krockade vid Järntorget.
Spårvagnen och bilen krockade vid Järntorget. Bild: Eva Åkesson

Spårvagn och bil i krock vid Järntorget

En spårvagn och en personbil kolliderade på fredagskvällen vid Järntorget. Spårvagnslinjerna 1 och 6 lades om till följd av olyckan.
Ingen person uppges ha skadats fysiskt i krocken.

ANNONS
|

Det var vid 17.41 som SOS larmades om olyckan. En spårvagn och bil hade krockat vid Järntorget.

– Vi är där och sanerar och sopar lite på vägbanan, men vi kommer snart att lämna platsen, sade Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax före klockan 18.

Två ambulanser larmades också till platsen, men det finns inga uppgifter om personskador. Tre personer satt dock fast i bilen.

– De är inte fastklämda, men det går inte att öppna bildörrarna då bilen klämts mellan ett staket och spårvagnen. Räddningstjänsten kommer lösa det men de håller på där fortfarande, sade Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, klockan 18.30.

ANNONS

Senare kunde även personerna i bilen komma ut.

– Polisen kommer skriva en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik, men ingen av förarna har delgivits misstanke. Utredningen får visa vem som eventuellt gjort sig skyldig till det, säger Thomas Fuxborg.

Omläggningar i trafiken

Västtrafik lade till följd av olyckan om trafiken på linje 1 och 6, i riktning mot Linnéplatsen från Brunnsparken. Linjerna ska nu kunna köra ordinarie väg igen.

Ungefär samtidigt som olyckan fick Västtrafik också rapporter om fordonsfel som ledde till stopp på flera spårvagnslinjer. Linje 3 och 9 drogs in mellan Kaptensgatan och Ostindiegatan/Mariaplan, medan linje 7 och 11 drogs in mellan Januarigatan och Komettorget. De stoppen ska nu vara uppklarade.

LÄS MER:Busschaufför slagen blodig i Göteborg

ANNONS