Spårvagn och bil har krockat vid Ullevi

Strax innan klockan 21.30 kolliderade en spårvagn och en personbil utanför Ullevi. Fyra personer har förts till sjukhus efter olyckan, samtliga passagerare på spårvagnen. Enligt utryckningspersonal på plats ska det inte röra sig om allvarliga skador.

ANNONS
|

Larmet kom in via SOS Alarm klockan 21.23 på fredagskvällen. En spårvagn och en personbil hade kolliderat på Ullevigatan. Spårvagnen spårade ur och krockade med en pelare. Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats.

– Spårvagnen fick totalstopp. Det blev tumult inne i vagnen, de har kastats omkull, säger Daniel Dufke, räddningsledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Vagnen färdades med passagerare bort mot Ullevi när kollisionen inträffade. Ett fåtal personer blev kvar på spårvagnen efter olyckan och fick hjälp av räddningspersonal.

– Fyra personer har avförts med ambulans nu, men alla mår under omständigheterna bra, säger Daniel Dufke och berättar att skadorna främst är ben- och fotfrakturer.

ANNONS

Samtliga skadade ska ha befunnit sig på spårvagnen.

Spårvagnstrafik leds om

Vägen var avstängd i båda riktningarna medan både bil och spårvagn ska bärgas. Eftersom pelaren spårvagnen körde in i är knäckt kommer räddningstjänsten också behöva bedöma om det finns risk att vägskylten, som hänger över vägen, riskerar att falla ner. Hur länge Ullevigatan förblir avstängd är vid 22-tiden oklart.

Linje 6, 8 och 2 har dirigerats och kör via Valand och mot Korsvägen istället.

Vid 23.30 har bärgare kallats till platsen för att bogsera bort spårvagnen. De påverkade linjerna kör fortsatt omvägar och det finns i nuläget ingen prognos för när spårvagnstrafiken kan börja köra som vanligt igen.

Det polisiära arbetet har fördröjts på grund av att en ledningsstolpe kördes på i samband med kollisionen. Vid midnatt har man fått en klarare bild av orsaken till olyckan.

– Vi har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik. Det är bilisten som är misstänkt för detta, säger vakthavande befäl Göran Carlbom.

Normal trafik på lördagen

På lördagsmorgonen meddelar Västtrafik att de berörda spårvagnslinjerna åter kör sin normala sträcka.

– Det har rullat som vanligt sedan klockan fyra, säger Osman Guliyev på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS