Spårvagn och ambulans har kolliderat vid Munkebäcks torg

En ambulans med en patient i krockade med en spårvagn vid Munkebäcks torg på torsdagseftermiddagen. Räddningstjänst och polis ryckte ut med flera enheter.
– Läget är stabilt för samtliga av de inblandade i olyckan, säger Karin Markhede vid Sahlgrenskas presstjänst.

ANNONS
|

Efter att ha krockat med en spårvagn välte en ambulans vid rondellen vid Munkebäcks torg. Enligt SOS Alarm fraktade ambulansen en patient. Denne ska ha blivit upplockad av en ny ambulans för vidare transport till sjukhus.

– Jag vet inte exakt hur olyckan gått till, det vi vet är att det är en spårvagn och ambulans som har krockat, säger Sara Rosenquist på räddningstjänstens ledningscentral.

”Kaotiskt”

Larmet kom in några minuter efter 13. Polisens presstalesperson Christer Fuxborg berättar att poliserna på plats beskriver situationen som lite ”kaotisk” eftersom det är en vältrafikerad plats.

Karin Markhede på Sahlgrenskas presstjänst uppger vid 14-tiden att skadeläget för de som befann sig i ambulansen initialt är stabilt.

ANNONS

– Läget är stabilt för samtliga av de inblandade i olyckan, säger hon och syftar på ambulanspersonalen och den patient som befann sig i fordonet när kollisionen inträffade, säger hon.

Stor trafikpåverkan

Det var linje 5 på väg mot Östra som kolliderade med ambulansen. Olyckan påverkade kollektivtrafiken i området och linje 1, 3, 5, 6 och 8 stoppades, samt busslinje 17 på sträckan från Östra sjukhuset ner till Härlanda.

Vid 15-tiden meddelade Västtrafik att trafiken åter var igång i området.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS