Spännande tid för Omar från Åsa

ANNONS
|

Omar, Omar, Omar...

Det gick inte att ta miste på vem som var favorit för de flesta i Göteborgspubliken. De flesta flickorna, kan vi tillägga. Visst var det ett antal killar också som kom för att se idolerna dansa och sjunga men 98 procent av publiken bestod av unga flickor, uppskattningsvis i åldern 12-16 år. En ung publik som kom för att se ett ungt band.

Äldst är Oscar Molander och Oscar Enestad, båda16 år, Felix Sandman är 15. De tre kommer från Stockholm. Yngste bandmedlemmen kommer från Västsverige – Omar Rudberg, 14 år, från Åsa.

- Omar har dansat sedan han var två år. Hans mormor Nurmiria, som numera är död, var den som lärde honom dansa, sjunga och leka artist, berättar Omars mamma, Wilnur Rudberg, med rötter i Venezuela.

ANNONS

Hon och maken Thomas och ett par andra släktingar har åkt upp från Åsa, där familjen bor för att se showen.

Hur har livet förändrats för er son det senaste året?

- Det är helt fantastiskt med bandet och framgångarna. Omar går i åttan i Varlaskolan i Kungsbacka men varje fredagseftermiddag tar han tåget upp till Stockholm för att repetera med de andra killarna, berättar Wilnur Rudberg.

Hur kändes det att uppträda på hemmaplan, Omar?

- Det kändes jättebra, hann den unge idolen svara samtidigt som han fick hjälp av ordningsvakter och poliser att komma in i en av de två bilar som snabbt körde The Fooo bort från Götaplatsen, där de lämnade publiken, närmare tusen fans bakom sig.

Många flickor skrek, på ett antal kinder trillade tårarna. Många var besvikna för att framträdandet fick ett så snabb slut. Det blev ingen tid för autografskrivande och fotograferingar.

- Så onödigt. Alla visste ju att om man inte skötte sig skulle det avbrytas – det hände ju i fredags närt de spelade i Örebro, sa kompisarna Tilda Josefsson och Anna Janfalk, båda 13 år, som tagit tåget upp från Falkenberg.

ANNONS