Sommarlovskort ska nu skickas ut till alla skolelever

Göteborgs Stad har beslutat att ge alla skolungdomar från årskurs 6 till år 2 på gymnasiet sommarlovskort för kollektivtrafiken. Efter att Folkhälsomyndigheten gett besked om att rekommendationen av begränsningar i kollektivtrafiken tas bort från och med den 1 juli påbörjar nu Västtrafik arbetet med att trycka korten.
– Det är ett glädjande besked, det är kul att få förverkliga detta utan att uppleva att vi riskerar någonting, säger Peter Hermansson som är ordförande för Västtrafik.

ANNONS
|

Göteborgs stad har sedan tidigare skickat in ett önskemål till Västtrafik om att få köpa sommarkort som gör att skolelever gratis kan nyttja kollektivtrafiken även under sommaren.

LÄS MER:Emanuel, 13, vill ha tillbaka sitt sommarlovskort

– De har kommit in med ett önskemål att köpa korten. Tidigare kunde vi inte tillgodose det önskemålet i och med rådet från FHM om en begränsning i kollektivtrafiken på grund av pandemin. Nu har FHM gett ett nytt besked om att begränsningarna i kollektivtrafiken tas bort och vi kan därför trycka på knappen för att skicka ut korten.

Alla skolelever får kort hemskickade

Alla skolungdomar från årskurs 6 till år 2 på gymnasiet kan därför vänta sig att få ett sommarlovskort hemskickat inom de närmsta två veckorna.

ANNONS

LÄS MER:Västtrafik sätter stopp för gratis sommarlovskort till barn

– Jag misstänker att arbetet med att trycka korten kommer igång i morgon och det tar en stund att producera dem och sedan ska de skickas ut så vi räknar med att de har kommit ut inom de närmaste två veckorna.

Glädjande besked

Peter Hermansson säger att han inte har något att invända mot beslutet från FHM utan att Västtrafik förlitar sig på deras kompetens och expertis.

– Det är ett glädjande besked, det är kul att få förverkliga detta utan att uppleva att vi riskerar någonting. Pandemin är inte över och man ska ha respekt för det, men vi förlitar oss på att Folkhälsomyndigheten vet vad de gör.

LÄS MER:Ekonomiskt utsatta barn skulle få gratis busskort – beslut drogs tillbaka

LÄS MER:Nytt hopp om sommarlovskort för unga i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS