Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Snart kan man vigas under hjärtat vid Lejontrappan

Nu får förälskade par som vill vigas på en annorlunda plats, möjligheten till det på Alla hjärtans dag. Platsen för denna kärleksakt blir framför en fyra meter hög kärlekssymbol i Brunnsparken.

Sedan i höstas står ett rött fyra meter högt hjärta vid Lejontrappan i Brunnsparken. Hjärtat har blivit ett dragplåster och lockar många att ta selfies vid det, under december ska runt 1 000 selfies ha tagits per dygn, som sen hamnat i sociala medier.

Tanken med hjärtat är att sprida kärlek och värme under den mörka årstiden, enligt Jenny Schmidt, kommunikatör på Innerstaden Göteborg.

LÄS MER: Ska man röka holk bakom hjärtat i Brunnsparken?

Och på kärlekens dag, Alla hjärtans dag den 14 februari kommer kärleken att flöda lite extra under hjärtat, för då kan kärlekspar vigas där från lunchtid. Bakom denna kärlekshandling ligger Innerstaden Göteborg som bland annat jobbar med att innerstadens vinterbelysning kommer upp och ner.

Jenny Schmidt är kommunikatör på Innerstaden Göteborg. Bild: Erika Kern
Jenny Schmidt är kommunikatör på Innerstaden Göteborg. Bild: Erika Kern

Varför vill ni göra det här?

– Vi har tagit initiativet till hjärtat, som är en del av vinterbelysningen, och år i ville vi göra något extra. Tanken är det ska stå kvar till i slutet av februari, och då väcktes tanken att göra något på Alla hjärtans dag, berättar Jenny Schmidt.

LÄS MER: Skippa kyrka och rådhus –tio andra platser att vigas på i Göteborg

Ingen drop-in

Det är ingen drop-in-vigsel utan par måste anmäla sig, och fixa en del papper innan den 14 februari.

– Man behöver ha med sig hindersprövning från Skatteverket och vigselintyg i original. Vi kommer att ta kontakt med paren som anmält sig – för att se till att de har allt som krävs för att vigseln ska bli giltig, och vi kommer att ha ett möte med dem för att prata om vigseln och om vad som kommer att hända.

Vigslarna kommer att utföras av två av Göteborgs borgerliga vigselförrättare och det kostar inget. För de par som inte har med sig egna vittnen, kommer de ha två på plats.

Men par som vill vigas vid hjärtat får skynda sig, för intresseanmälan ska vara inne till Innerstaden senast den 2 februari.

LÄS MER: Här är de mest populära bröllopskyrkorna i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.