Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Snön vräker ner över Göteborg

Snön föll över Göteborg på onsdagsmorgonen och påverkade buss- och spårvagnstrafiken. Har du gjort en snögubbe, kanske en snöängel eller fångat ett vackert vinterlandskap? Skicka in dina bilder på snön till [email protected]

Det har varit minusgrader och vitt på marken i flera veckor i Göteborg och Västsverige. Vi går dock mot plusgrader – därför blev de som längtar efter varmare väder kanske besvikna på onsdagsmorgonen när de vaknade upp till ett nytt, tjockt snötäcke.

Men någon som trivs är Brella. Hon är en elvaårig islandshäst som går i hage tio minuter utanför Kungsbacka.

– De är verkligen i sitt rätta element nu. De har ju väldig tjock päls nu så en del ser ut som björnar, berättar Ragnar Backman.

Idag var det hans tur att se till hästarna Brella och Einfari, som går i flockar tillsammans med andra islandshästar. Ragnar Backman tog sig genom snön för att räkna alla så ingen har rymt, se till att de har vatten och mocka ligghallar.

Han passade på att knäppa en bild på Brella i snölandskapet.

Det var Ragnars fru som för några år sedan drog med honom i sitt hästintresse. Då hade han inte ridit på länge.

– Första gången jag red Einfari hade jag inte suttit på en häst på 25-30 år. Det gick jättebra, man får vara lite modig.

Snart var även han fast.

– Jag gillar islandshästar för de är i lagom storlek, inte jättestora. Så är de väldigt snälla och goa hästar, samtidigt som de kan vara explosiva och ha jättemycket energi när man sätter sig på ryggen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.