Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Slaktad älg hittad nära vältrafikerad väg

Resterna av flera slaktade djur har hittats i Göteborg med omnejd den senaste månaden. Under onsdagsmorgonen upptäcktes en död älg i ett dike utanför Gråbo.
– Det är det vidrigaste jag sett, säger Mikael Drottz som gjorde upptäckten.

När Mikael Drottz kom körandes i sin lastbil på väg 190 mellan Gunnilse och Gråbo under onsdagsmorgonen såg han något misstänkt och udda vid sidan av vägen. När han stannade upptäckte han att det var resterna av en älg.

– Jag reagerade direkt på att det låg något precis längs med vägkanten. Det var hur mycket slaktrens som helst. Det var ett helt älghuvud. Det här är det vidrigaste jag sett. Helt sjukt alltså.

Älgkadavret låg alldeles intill vägkanten, inte långt från en busshållplats, berättar han.

– Det var mage, ben och huvud, säger Mikael Drottz.

Han bedömer att det är en eller flera erfarna personer som har slaktat djuret.

– Det är någon som har tagit sin tid. Hela huden ligger kvar. Den är ordentligt slaktad. Men det är lite obehagligt att man slänger det längs med vägkanten. Varför gör man det inte i skogen om det är jakt? Jag tror att det handlar om illegal jakt.

Har du sett något liknande förut?

– Det här har jag aldrig varit med om innan. Ändå känner jag folk som är med i jaktlag. Det här är ett konstigt beteende från jägaren. Det finns mycket smidigare sätt göra det på. Det känns lite malplacerat. Det är inte riktigt normalt.

LÄS MER: Kvinna hittade slaktat kadaver i bostadsområde

Slaktade lamm i Östra Göteborg

Förra veckan hittade en ung kvinna ett stort kadaver i en skogsdunge nära Redbergskyrkan i Göteborg. Den kommunala skyddsjägaren Fredrik Larsson identifierade djuret när han skickades för att ta hand om fyndet.

– Troligtvis är det ett lamm, ett tamdjur, uppger han när GP nådde honom via telefon.

Han berättade då att han två veckor dessförinnan hade hittat ett likartat djurkadaver nära en korvkiosk på Delsjövägen.

– Än så länge har det bara varit dessa två gångerna men frågan är om det kommer fler. Man vet ju inte om det har hänt och ingen har hittat det. En räv skulle ta och dra iväg det rätt så snabbt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.