Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Skräckfönster fyller shoppinggatan på Halloween

Över Halloweenhelgen intar spöken Göteborgs innerstad. Två skyltfönster förvandlas till läskiga skräckskådespel med spöken som tidigare jobbat på Lisebergs spökhotell Gasten.
– Nu när göteborgarna inte kan gå på Halloween på Liseberg kände vi att vi ville bjuda dem på lite skräck på ett coronasäkert sätt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Skyltfönstren på Östra Hamngatan 32 och Korsgatan 24 görs till läskiga Halloweenshower med skådespelare som tidigare jobbat på Spökhotellet Gasten på Liseberg. Mellan klockan 13 och 16 kommer en mindre läskig ljus- och ljudshow med rekvisita och lite mindre läskigt skådespeleri synas i skyltfönstren. Mellan klockan 17 och 20 övergår det sedan i ett veritabelt skräckskådespel.

– Det är en väldigt häftig dekor med gravstenar och rökmaskiner och en massa annat. När skådespelet börjar kommer där finnas en värd utanför skyltfönstret som också ser till att folk håller avstånd, säger Jessica Westh.

Är det inte risk att det blir stora folksamlingar ändå?

– Eftersom det håller på så länge tror vi inte folk kommer bli stående hur länge som helst utan det kommer vara ruljans. Men skulle det bli för mycket folk och man inte får hålla avstånd så kommer skådespelarna avbryta, säger Jessica Westh.

”För länge sedan, när Göteborg fortfarande hade stadsmurar, bödlar och vallgravar, låg det en kyrkogård precis där du står nu”. Skriver Innerstaden Göteborg i sin reklam för eventet för att bygga upp stämningen.

Varnar för spökzon

Skådespelet över Halloweenhelgen blir ett substitut för Halloween på Liseberg efter att nöjesparken sedan i vår fått hållas stängd på grund av coronapandemin.

Den rekommenderade åldern är från nio år och uppåt. Ska yngre barn undvika de aktuella gatorna efter klockan 17 då?

– Det kan nog vara bra att hålla koll på adresserna. Men det räcker att gå på andra sidan gatan. Vi kommer också sätta upp skyltar där det står ”spökzon”. Annars finns värdarna där som håller koll och spökena är vana skådespelare som inte ger sig på att skrämma små barn som går förbi, säger Jessica Westh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.