Skottlossning i Göteborg – man skjuten

En man i 25-årsåldern har hittats med flera skottskador i Lövgärdet under morgonen. Polisen letar nu efter brottsplatsen där skjutningen ska ha ägt rum, då mannen inte vill berätta något om händelsen.

ANNONS
|

Larmet om en skottlossning i Lövgärdet, Angered kom 06.12 på torsdagsmorgonen. Där hade en man i 25-årsåldern hittats skottskadad och polisen larmades.

– Det är ett vittne, en man som är ute och går och får syn på den här mannen som gapar och skriker, berättar Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Mannen har flera skottskador, bland annat en i ena skulderbladet, men är vaken och talbar.

– Han stod upp, säger Thomas Fuxborg.

När polisen kom fram till platsen ville dock den skadade mannen inte prata med dem.

– Han är inte medgörlig och vill inte berätta vad det är som har hänt, eller var det har hänt, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Mannen har förts till sjukhus.

Polisen letar nu efter brottsplatsen där skottlossningen ska ha ägt rum och ett område är avspärrat.

– Man har även pratat med förbipasserande där som kommer hem från jobbet, men det är inte någon som har hört några skott i närheten, säger Thomas Fuxborg.

Sedan ett år tillbaka har flera personer hittats döda i samma område.

LÄS MER: Man skjuten till döds i Lövgärdet

LÄS MER: Mordet i Lövgärdet: Hade koppling till Original Gangsters

LÄS MER: Död man anträffad i Lövgärdet

Det är dessutom den tredje skottskadade personen som har hittats i Göteborg på bara några timmar. Strax efter klockan tio på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till Länsmansgården där en 16-årig pojke och en kvinna i övre tonåren hade blivit skjutna. Pojken har avlidit av sina skador, medan kvinnan är lindrigt skadad.

Enligt polisen kan man inte slå fast några kopplingar mellan händelserna i Länsmansgården och Lövgärdet än.

– Vi ser inga direkta kopplingar nu men vi tittar på det naturligtvis. Det går ju snabbt att förflytta sig från Biskopsgården till Lövgärdet och vi tittar på kopplingar men i nuläget vet vi inte, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Han poängterar vikten i att hitta brottsplatsen gällande den skottskadade mannen i 25-årsåldern som hittades i Lövgärdet.

– Han kan ju ha blivit skjuten någon annanstans och blivit körd till Lövgärdet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS