Sjuksköterskan Maryams ilska mot demonstranterna

Demonstrationen på Gustaf Adolfs torg samlade personer som är kritiska till coronarestriktionerna och även personer som hävdade att det inte finns bevis för att coronaviruset existerar. Det fick den förbipasserande sjuksköterskan Maryam att ilskna till – och skälla ut dem.
– Jag sa till dem att vi kan gå till en covidavdelning tillsammans så kan de andas in luften där, så får vi se om det inte finns något virus, säger hon till GP.

ANNONS
|

På lördagen hölls demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö mot restriktionerna kring covid-19. Eftersom det av smittskyddsskäl inte är tillåtet att ha allmänna sammankomster med fler än åtta personer upplöstes demonstrationerna efter en stund av polisen.

När GP talar med en av demonstranterna på plats på Gustaf Adolfs torg i Göteborg, som bara uppger förnamnet Patrik, hävdar han och andra demonstranter att inga forskare kunnat isolera eller visa att viruset existerar.

LÄS MER:Här är det senaste om coronaviruset

LÄS MER:De är Tegnells radikalaste motståndare: "Restriktionerna leder till katastrof"

Påstår att medicinen dödat patienterna

När GP konstaterar att sjukvårdens och myndigheters statistik visar att hittills drygt 13 000 personer har dött med covid-19 mot under tusen som enligt Socialstyrelsen är snittet för en vanlig säsongsinfluensa, säger en annan demonstrant:

ANNONS

– De ljuger!

– Ja, alltså, det är en slags masspsykos som har uppstått, säger Patrik och har en utläggning om att det inte finns någon överdödlighet och att han menar att man kan misstänka att de många äldre som dött på äldreboenden i själva verket har dött av mediciner, utrustning och preparat personalen satt in.

LÄS MER:Upplösta demonstrationer i både Stockholm och Malmö

LÄS MER:Expert: De känner sig bedragna av en "elit"

Sjuksköterska får nog

En person som går förbi demonstrationen på Gustaf Adolfs torg och hör budskapen är sjuksköterskan Maryam. När hon ser och hör deras budskap brister det för henne. Hon går fram till Patrik och de andra demonstranterna med tårar i ögonen och skäller ut dem.

– Jag sa till dem att vi kan gå till en covidavdelning tillsammans så kan de andas in luften där, så får vi se om det inte finns något virus, säger hon sedan till GP.

– Sedan när de blir sjuka, då vill de ha den bästa vården i världen. Jag har sett så många patienter som drabbats av njursvikt på grund av covid. Vårdpersonal måste ju ta hand om alla de här patienterna och har blivit halvt utbrända vid det här laget.

ANNONS