Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

"Sambastämning" under Midnattsloppet

På lördagskvällen hölls den tolfte upplagan av Midnattsloppet. Cirka 7 000 löpare deltog i det tio eller fem kilometer långa loppet runt centrala Göteborg.
– Det är sambastämning i hela stan, säger Ulf Jängnemyr, projektledare.

7 400 kvällspigga löpare var anmälda till årets upplaga av midnattsloppet, det tolfte i ordningen. Nytt för i år var att det även gick att välja att springa fem kilometer istället för den vanliga sträckan på tio.

– Allt har gått jättebra hittills. Alla grupper har startat och det har flutit på fint, sa Ulf Jängnemyr, projektledare för midnattsloppet Göteborg på lördagskvällen.

Längsmed banan, som började och slutade inne på Ullevi, fanns både publik och ett antal musikakter som skulle ge löparna extra energi.

Enligt Ulf Jängnemyr var deltagarna allt mellan 15 och cirka 70 år gamla. Andelen kvinnliga löpare brukar vara något större.

Svalnande löparintresse

Antalet anmälda i år var ungefär lika många som förra året, men siffran är blygsam jämfört med hur det har sett ut tidigare, påpekar Ulf Jängnemyr.

– För ett antal år sedan hade vi närmare 15 000 anmälningar. Men jag tror att löparintresset har svalnat lite, det ser vi på deltagarsiffrorna i de flesta loppen idag.

Trots det menade Ulf Jängnemyr löparnas humör var på topp under lördagskvällen.

– Jag vill påstå att det är sambastämning i hela stan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.