Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sålde knark via sms – två män döms till fängelse

Två män i 20-årsåldern har dömts till fängelse för grovt narkotikabrott efter att de sålt droger via en så kallad knarklur. I telefonen fanns över 200 kontakter dit mass-sms med erbjudande om narkotika skickades. Drogerna kördes sedan ut till kunderna.

De båda männen, som är hemmahörande i västra Göteborg, har under en tid bedrivit narkotikaförsäljning genom att köra ut droger till kunder. Själva försäljningen har skett via en så kallad knarklur. I mobiltelefonen fanns över 200 kontakter dit männen regelbundet skickade ut sms om narkotika till försäljning.

I början av september greps männen när de satt i en bil. I dörren på bilen hade de gömt portionsförpackat kokain.

När polisen senare utförde en husrannsakan hittades mer narkotika i en brunn i en källargång. I ett källarförråd som tillhörde en av männen hittades även en hydraulisk press, som använts för att pressa kokain.

En av männen ska också ha haft nära en kvarts miljon i kontanter i sitt hem.

LÄS MER: Knarklurarna – gängens länk till pengarna

"Kommer gå vidare med den information vi har om alla köpare"

Tillslaget är en del av polisens nationella särskilda händelse Operation Rimfrost som inleddes i början av november. Insatsen är riktad mot brottslighet där kriminella konflikter bedrivs med skjutvapen och explosiva ämnen som vapen.

I det här fallet uppger polisen att de även kommer gå vidare med att lokalisera köpare via de kontakter som fanns i den mobiltelefonen som användes vid försäljningen.

– Narkotikan är en motor i den organiserade brottsligheten. Varje dom bidrar till att vi får bort olika kriminella nyckelpersoner från gatan och på sikt ökar tryggheten. Vi kommer även gå vidare med den information vi har om alla köpare, som bidrar till att finansiera den organiserade brottsligheten, säger Christina Lindgren, chef för spaningsenheten i region Väst, i ett pressmeddelande.

De båda männen har dömts till fängelse i två år och sex månader för grovt narkotikabrott.

LÄS ÄVEN: Avhoppade gängmedlemmen lämnar Göteborg: ”Stannar jag dödar de mig”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.