Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fackeltåg kommer gå över Götaälvbron på måndagskvällen. Bild: Olof Ohlsson

Så påverkas trafiken på minnesdagen

Backabrandens offer hedras med fackeltåg och minnesceremonin på 20-årsdagen. Så påverkas trafiken på måndagskvällen.

Fackeltåget till minne av brandoffren kommer gå från Gustaf Adolfs torg till Backaplan. Arrangörerna räknar med att runt 5 000 personer kommer att tåga över Götaälvbron från klockan 19 på måndagskvällen.

Längst fram i tåget kommer en brandbil, en polisbil och en ambulans att köra sakta. Biltrafiken kommer att stängas av i samband med att tåget passerar över bron, dock bara i riktning mot centrum.

– Fackeltåget kommer alltså gå i motsatt färdriktning. Anledningen till det är att vi ville ha igång kollektivtrafiken över bron. Annars hade de som deltar i tåget behövt gå över spåren två gånger och då hade det varit mer mindre säkert, säger Cecilia Ljunggren, trafiksamordnare på trafikkontoret.

Under tiden som fackeltåget rör sig från Gustaf Adolfs torg och över bron kommer bussar och spårvagnar som vanligtvis kör via Lilla Bommen att ta vägen via hållplatsen Nordstan. Det kan leda till förseningar.

De som ska köra bil från Hisingen till centrum hänvisas till Älvsborgsbron från 18.45 och framåt. Det finns inga exakta tidsangivelser för hur länge stoppet kommer att pågå.

– Vi räknar med en timme uppemot en och en halvtimme. Det beror på hur mycket folk som deltar i tåget och hur snabbt de går. Men det är klockan sju på kvällen och då är inte så mycket trafik. Det är polisen som tar beslutet när trafiken ska öppnas igen.

LÄS MER: Backabrandens offer hedras på minnesdagen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.