Polisjakt slutade i trädgård

En bil stannade inte på polismans tecken. Det ledde till en dramatisk polisjakt som slutade i en villaträdgård. Föraren misstänks för flera brott.

ANNONS
|

Bilen färdades i hög hastighet på riksväg 40 i riktning mot Borås, vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Polisen påbörjade ett efterföljande från Mölndalsvägen, efter att föraren inte stannat på polisens tecken.

– Han försökte köra ifrån polisbilen, som då följde efter, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Föraren svängde av vid Bårhultsmotet, i Landvetter, och jakten slutade strax därefter i en trädgård. Polisen kunde stoppa mannen, som försökte springa från platsen.

– Föraren körde av vägen och in i en villaträdgård. Ingen kom till skada. Sedan försökte han springa från platsen men stoppades och säkrades av polis.

Mannen misstänks för flera brott: Drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, att ej ha stannat på polismans tecken och brott mot knivlagen. Han förs till sjukhus för provtagning och kommer senare att förhöras.

ANNONS

Inga personskador har rapporterats, medan bilen har tagits i beslag och kommer att bärgas från platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS