Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tullverket grep två personer i Biskopsgården under söndagen. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisinsats i Biskopsgården – två personer frihetsberövade

Flera blev vittnen till ett dramatiskt gripande av två personer på Vårväderstorget på söndagen. Insatsen leddes av Tullverket som berättar att de båda gripna, en man och en kvinna, är misstänkta för grova brott.

Det var vid lunchtid på söndagen som flera personer blev vittne till hur två personer, en kvinna och en man, i närheten av Vårväderstorget. Insatsen leddes av Tullverket som hade civilklädd personal på plats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har samma befogenheter som polisen, men folk är inte lika vana vid att se vår civilklädda personal gripa personer som man är vid att se uniformerad polis, säger Jesper Liedholm, pressekreterare på Tullverket.

Gripandet beskrivs som dramatiskt av vittnen från platsen som också ska ha sett hur de frihetsberövade bakbundits, uppgifter som inte bekräftas av Tullverket.

– De ska ha belagts med handfängsel i samband med gripandet, säger Liedholm.

Även polisen kallades till platsen för att hjälpa till med transporten av de gripna, som anhölls senare under söndagen. De misstänks för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. I övrigt är informationen knapphändig i ärendet. Förundersökning pågår och framåt onsdag väntas åklagare fatta beslut om de båda anhållna ska begäras häktade eller ej.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.