Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisinsats efter misstänkt pistolrån i Olskroken

Flera okända gärningsmän hotade en man med vad han uppfattade var en pistol vid en spårvagnshållplats i Olskroken under morgonen. Gärningsmännen som hade mörka huvtröjor försvann sedan från platsen.

Mannen befann sig vid spårvagnshållplatsen på Ejdergatan klockan 7 på morgonen när tre yngre män i mörka huvtröjor närmade sig honom. De ska ha frågat efter vägen och i samtalet har en av gärningsmännen visat ett pistolliknande föremål.

– En av de tre personerna visade någonting som målsägande uppfattar som en pistol. Det är inte säkert att det var så, det är hans uppfattning och den litar vi på. De har aldrig haft den uppe i handen, de har visat den under någon jacka eller tröja, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Gärningsmännen sprang från platsen

Gärningsmännen har sedan sagt att de vill ha pengar och mannens mobiltelefon. Efter att de fått mobiltelefonen försvann de från platsen.

– Sedan sprang de därifrån i riktning mot Gamlestaden. Rånet skedde vid spårvagnshållplatsen Ejdergatan, säger Hans Lippens.

Efter rånet tog sig mannen till sin bostad och larmade polisen, han ska inte ha fått några fysiska skador.

Stor polisinsats på platsen

De tre gärningsmännen som flydde platsen var klädda i mörka huvtröjor och polisen under morgonen var polisen på plats med fyra patruller inklusive en hundpatrull och sökte efter gärningsmännen.

– Det är svårt för hundarna att leta på asfalt och folk rör sig ute nu så det är ett svårsökt närområde. Det blir en anmälan om rån i alla fall. Patruller cirkulerar i området så får se om vi får någon träff, säger Hans Lippens.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.