Polisen: "Offret tror själv att de har skjutit fel person"

Polisen larmades till Länsmansgården på tisdagskvällen efter att flera inringare hört ljudet från en skottlossning. Enligt uppgifter till GP har uppemot 45 skott avlossats och en man i 25-årsåldern träffades i benet.
– En arbetshypotes är att man kan ha tagit fel på person, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Flera personer slog strax efter 21 på tisdagskvällen larm om en skottlossning vid Länsmanstorget på Hisingen.

– Vi kan inte gå ut med exakt antal skott som har avlossats men det är ett stor antal skott man har skjutit, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter till GP handlar det om uppemot 45 skott:

– Jag kan inte kommentera det, säger Fuxborg.

När polisen kom till brottsplatsen på tisdagskvällen påträffade man en person som var skadad. Han ska enligt polisen vara i 25-årsåldern.

GP erfar att han ska han ha skjutits i benet.

På onsdagsmorgonen meddelade Sahlgrenska att mannen fortsatt vårdas på sjukhuset och att hans tillstånd är stabilt.

ANNONS

"Tagit fel person"

Offret är ostraffad och för polisen okänd.

– Motivet vet ju bara gärningsmannen, men offret är okänd för oss. Då kan man bara spekulera i om avsikten var att skjuta den personen. Så en arbetshypotes är att man kan ha tagit fel på person. Det har ju hänt förut, säger Thomas Fuxborg.

Han tar upp mordet på Väderilsgatan för ett år sedan som exempel.

LÄS MER:24-åring mördades av misstag – man i B-falangen tänkta offret

– Det händer med jämna mellanrum att helt oskyldiga drabbas, av rikoschetter eller att man skjuter rakt in i en lägenhet och så är det en okänd och ostraffad som drabbas. Men motivet har vi inte eftersom gärningsmannen inte gripen.

Han fortsätter:

– Offret tror själv att de har skjutit fel person.

Spärrade av

Enligt polisen ska mannen ha varit vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Även polisen åkte med till sjukhus för att hålla förhör med mannen.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av under tisdagskvällen och kriminaltekniker genomförde under natten till onsdagen en brottsplatsundersökning.

Polisen har ingen gripen och ingen misstänkt för skottlossningen.

– Det är lite oklart hur skytten har lämnat platsen. Däremot är det en bil synlig på platsen som lämnar. De skulle kunna vara gärningsmännen men också allmänhet som blir rädd. Vi är naturligtvis intresserade av att komma i kontakt med personen eller personerna som färdats i bilen, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS
ANNONS