Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Polisen: "Inget som tyder på brott"

En person anträffade sent på måndagskvällen död vid Volvo Cars bilfabrik på Hisingen. På tisdagsförmiddagen kom beskedet från polisen att det i nuläget inte finns något som tyder på att ett brott begåtts.
– Men vi vill vänta tills vi får allt svart på vitt innan vi stänger ner utredningen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Omkring 22.30 på måndagskvällen larmades polisen till västra Hisingen efter att en person hittats död. Polisen möttes av en väktare.

– Väktaren hjälper patrullen till platsen. Detta är utomhus i området Sörred i närheten av Volvo, säger Christer Fuxborg.

Mordutredning

Då man inte har kunnat fastställa hur personen har avlidit så valde polisen att spärra av platsen och starta en förundersökning gällande mord.

– Det är såpass oklara omständigheter kring den här döda mannen som gör att vi är skyldiga att starta en förundersökning så att vi inte ska få kritik i efterhand för att vi inte har vidtagit tillräckligt med åtgärder. Det är väldigt oklart i nuläget, berättade Christer Fuxborg under tisdagsmorgonen.

Hade han några skador?

– Det är inget vi kommenterar i nuläget vad det är för skador. Den här mannen ska till rättsmedicinska under dagen. Sedan om en undersökning kommer ske i dag eller de närmaste dagarna kan jag inte svara på. Först därefter kanske vi få fram uppgifter om det pekar åt något speciellt håll, men det finns in nuläget inget som tyder på att ett brott ska ha begåtts, säger Fuxborg och fortsätter.

– Men vi vill inte stänga ner utredningen innan vi har allt svart på vitt och får höra vad en rättsläkare har att säga.

Tekniker på plats under natten

Polisens tekniker undersökte under natten fyndplatsen.

– Teknikerna är klara där ute. De har jobbat hela natten. Nu håller de på att sammanställa arbetet. Man kommer säkert också att prata med de som har jobbat nattskiftet eller sena kvällsskiftet i går om det är någon som har sett eller hört något.

Finns det några vittnen?

– I nuläget finns det nog inga som sett själva händelsen men det finns personer som kom till platsen och som vi kommer att prata med, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst tidigare.

På tisdagsförmiddagen var GP på plats vid den så kallade TK-porten vid bilfabriken.

– Jag vet inte riktigt hur det känns, det är bara att jobba på som vanligt, det är som det är, säger en person som arbetar på Volvo Cars.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.