Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Parkeringsavgiften halveras i Göteborg

Det ska bli hälften så dyrt att parkera i Göteborg under den pågående pandemin.
En enig styrelse för Göteborgs Stads Parkering AB har kommit överens om att halvera taxan på avgiftsparkeringarna som ägs av dem. Sammanlagt rör det sig om 11 796 platser över hela Göteborg.

Styrelsen i Göteborgs Stads Parkering AB kom på onsdagskvällen överens om att halvera taxan på sina avgiftsparkeringar alla dagar mellan klockan 08.00 och 18.00.

Det meddelar de i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om 11 796 platser över hela Göteborg, I kommunen finns det drygt 24 000 betalplatser.

Parkeringar som berörs av halverad taxa är till exempel parkeringarna vid Feskekörka, Snipan vid Första Långgatan, parkeringsplatserna på Heden, Kvibergs park, Lillhagsparken, Valhalla, Wieselgrensplatsen och platserna vid Göteborgsoperan och Casino Cosmopol. I Masthugget och Majorna handlar det om 1 772 platser.

Det handlar om en tillfällig lösning med anledning av den pågående pandemin och sänkningen ska vara genomförd senast den 20 april över hela staden.

– Det här är en tillfällig lösning för att fler ska kunna resa utan att riskera smittspridning. Vi behöver underlätta för de göteborgare som inte kan arbeta hemifrån och som behöver utföra nödvändiga ärenden. Det är också en lösning som vi hoppas ska gynna våra lokala näringsidkare som på grund av coronautbrottet befinner sig i en mycket tuff situation, säger Margareta Broang, (M) ordförande i Göteborgs Stads Parkering AB.

">
Margareta Broang, (M) ordförande i Göteborgs Stads Parkering AB. Bild: Privat
Margareta Broang, (M) ordförande i Göteborgs Stads Parkering AB. Bild: Privat

Sänkningen gäller till och med den 30 juni i år inledningsvis.

Kan det bli en förlängning?

– Det beror på hur det utvecklas med coronan.

Vill slopa trängselskatten

Demokraterna vill ta detta ännu längre, de vill bland annat slopa parkeringsavgiften helt i Göteborg.

– Bra med ett litet framsteg men det krävs betydligt mer. Redan för flera veckor sedan tog vi demokrater initiativ till att underlätta samhällsviktig verksamhet med lättnader i trafikavgifter. På gårdagens extra kommunstyrelsemöte röstade tyvärr Socialdemokraterna och Alliansen nej till våra förslag om att temporärt helt slopa kommunala p-avgifter i Göteborg, temporärt slopa trängselskatten i Göteborg samt att erbjuda taxi till de av våra anställda som är beordrade att arbete men saknar egen bil, säger Martin Wannholt (D).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.