Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Paludan under sin demonstration i Frölunda tidigare i vår. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Rasmus Paludan under sin demonstration i Frölunda tidigare i vår. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Paludan vill demonstrera i Göteborg – har sökt om tillstånd

Den dansksvenske högerextremisten vill demonstrera i Göteborg igen. Nu har han ansökt om tillstånd för en demonstration i Göteborg i nästa vecka.

Under påskhelgen blev det upplopp i flera städer runt om i Sverige när den dansksvenske högerextremisten demonstrerade och brände koraner.

Den 20 april demonstrerade han i Frölunda och då var det upprörda människor på platsen och en person blev omhändertagen av polisen. Nu vill Rasmus Paludan demonstrera i Frölunda igen.

– Vi har fått in tre ansökningar. Jag kan inte säga i nuläget om när det kommer beslut men det här hanteras skyndsamt. Ansökningarna hanteras enskilt, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

I sin ansökan skriver han att han ska ha ett valmöte för sitt nyregistrerade parti Stram Kurs Sverige och kritisera islam. I ansökan står det också att han kommer ha med sig tändare och böcker och att de kommer bli mellan två och tio deltagare.

Han skriver också att det troligen kommer krävas specialutbildad polis.

Datumet han ansökt om är torsdag den 12 maj på Frölunda torg. Han har även ansökt om demonstrationstillstånd i Trollhättan och Borås.

LÄS OCKSÅ: Högerextremistens egna ord om koranbränningarna

LÄS OCKSÅ: Oroligheter efter koranbränning i Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.