Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: TT

Nybliven miljonär i Göteborg efterlyses

En kvinna ska i helgen ha spelat Lotto och prickat in sju rätt, vilket innebär att hon nu är några miljoner rikare. Men Svenska spel har inte lyckats nå vinnaren som ska vara bosatt i Göteborg och efterlyser nu den okände miljonären. – Personen har vunnit drygt 2,2 miljoner och bor i Göteborg och har spelat i Göteborg, säger Viktor Kalda, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

I helgen lyckades en kvinna pricka in sju rätt när hon spelade Lotto, vilket innebär att hon har kammat hem en vinst på drygt 2,2, miljoner kronor. Men än så länge vet förmodligen inte den lycklige vinnaren själv om det. 

Svenska Spel har nämligen haft svårt att få tag i kvinnan som vunnit pengarna. Trots att kvinnan är registrerad via ett spelkort har företaget inte lyckats nå henne. 

– Vi vet vem det är på grund av spelkortet, men har inte lyckats nå henne. Personen har vunnit drygt 2,2 miljoner, personen bor i Göteborg och har spelat i Göteborg, säger Viktor Kalda, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Inlämnad i Björkekärr

Kvinnan ska ha lämnat in lottoraden på Lilla Coop Trätorget i Björkekärr i Göteborg.  

– Vi har ett namn på henne, men det finns inga telefonnummer kopplade till personen, inte i våra register och inte i de allmänna heller. Hon kan ha glömt att lägga in det när hon registrerade sig, säger Viktor Kalda. 

Nu hoppas Svenska Spel att de ska hitta kvinnan. Företaget uppmanar nu den kvinna som känner sig träffad att höra av sig till dem så fort som möjligt. 

– Det brukar gå ganska snabbt, i regel brukar det lösa sig.

Hoppas på svar

Då problem med att hitta vinnaren uppstår titt som tätt brukar Svenska Spel vända sig till media, vilket enligt Viktor Kalde hittills fungerat bra. 

–  Ofta ser de genom tidningarna att tänker att "det kan vara jag". 90 procent har god koll på sina spel, men ibland kan det vara att man lämnat in men inte förnyat sina rader eller så. Nu kanske hon noterar det i GP och slänger sig på luren tills oss.

Om Svenska spel inte lyckas lokalisera vinnaren via media får de söka via andra vägar, som till exempel med post. Men Viktor Kalde påpekar att det oftast löser sig relativt snabbt.

– Hon kommer få sina pengar, det är inga vinster som brinner inne, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.