Nu kan man köpa en egen cortègevagn – pengarna går till välgörenhet

Nu finns det möjlighet att äga en alldeles egen Chalmerscortège. Sju ekipage från den uppskattade mini-cortègen auktioneras nu ut. Pengarna som kommer in kommer att skänkas till Radiohjälpens insamling för de som drabbats av coronapandemin. Vagnarna lades ut klockan 11 i dag fredag på Tradera.

ANNONS

På grund av coronapandemin blev det ingen Chalmerscortège i år. Det är första gången sedan 1940 som den ställdes in. Det fick cortègekommittén att tänka nytt, de skapade istället en mini-cortège medtolv vagnar som placerades ut runt om i Göteborg.

Den uppskattade mini-cortègen är nu över, men majoriteten av vagnarna finns kvar. Nu har cortègekommittén bestämt vad de ska göra med ekipagen. De ska auktioneras ut och pengarna kommer att gå till välgörande ändamål.

Det var tolv ekipage från början men det är sju som kommer att auktioneras ut. Detta då två av ekipagen skadades av regn och vandalism, två kommer Chalmers behålla själva och en ska förmodligen skänkas bort.

ANNONS

LÄS MER:Chalmeristerna sprider vårglädje med en mini-cortège

Men på de sju resterande ekipagen hoppas nu cortègekommittén bringa in mycket pengar till välgörenhet. Vagnarna lades ut klockan 11 under fredagen på säljsajten Tradera.

– Många har lidit av pandemin och då kan vi hjälpa till på det här sättet. Mini-cortègen var väldigt uppskattad, så det känns bra att andra kan få glädjas av dem i sina hem. Och att pengarna går till Radiohjälpen som hjälper utsatta i coronapandemin, säger Alexandra Söderholm, ordförande för Chalmerscortègen.

Uppskattad mini-cortège

Cortègekommittén har fått mycket uppskattning för sin mini-cortège. Så pass att de är lite överrumplade över all kärlek och intresset för vagnarna.

– Tänk att folk kämpade sig ut i regnet på valborg för att se vagnarna. Men folk köade och respekterade råden att hålla sig från varandra.

Alexandra Söderholm berättar att de valde Radiohjälpen för att det är välkänt, att de är oberoende, att de har bra spridning på vart pengarna går, och att det är ett säkert ställe att donera pengarna till.

LÄS MER:Här är klassiska kortegevagnar från de senaste åren

Så hur ska man göra om man vill ha en alldeles egen och unik cortègevagn?

– De kommer att läggas ut på Tradera i dag fredag klockan 11, och ligga där till samma tid till den 17 maj. Sök på cortègen så hittar man dem. Man kan även gå in på vår Facebooksida för att hitta länkar till vagnarna som säljs.

ANNONS

Hur mycket pengar hoppas ni få in?

– De ligger ute med ett startpris på hundra kronor styck, men vi hoppas få in jättemycket mer som kan hjälpa, säger Alexandra Söderholm.

LÄS MER:Se bilderna från Cortègen här

ANNONS