Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Mystiska lappar i Majorna

Sen i somras har det då och då dykt upp mystiska lappar runt om i Majorna. Alla lappar är signerade ”Gunnar Söderhage”, men bakom dem döljer sig en hemlig person.

Sedan en tid tillbaka syns då och då roliga lappar uppsatta på lyktstolpar och elskåp runtom i Majorna. Dessa har bland annat synts i Facebookgruppen ”Vad händer i Majorna” där de väckt stor uppmärksamhet.

En lapp som setts hade texten: ”Upphittad!!! 2 meter lång velociraptor, rätt stökig, inget bordsskick, tror han lystrar till namnet Rolf. VÄLDIGT ARG. Är det din? Snälla hör av dig. MVH GUNNAR SÖDERHAGE”

LÄS MER: Mario slapp parkeringsböter – fick julhälsning av p-vakterna

Mannen som ligger bakom lapparna heter inte ”Gunnar Söderhage” utan något helt annat, men han vill fortsätta vara anonym. Lite får vi veta om honom i alla fall, och det är att han är i 30-årsåldern och jobbar skift vilket gör att han har mycket tid till att ”fnula” på nya lappar.

Den första satte han upp någon gång i slutet av sommaren och han tejpar ibland upp dem nattetid, på väg hem från jobbet. Inspirationen har han fått från olika ställen utomlands.

– Nu när pandemin slog till ville jag göra en svensk version av dem. En del av lapparna är en försvenskad version, medan en del är mina egna idéer, säger han.

LÄS MER: Sandra fick den kanske trevligaste p-boten i år

Vill ge folk ett gott skratt

Anledningen till hans tilltag är bland annat att folk är ute mycket nu under pandemin och han tycker att de bara går runt och tittar ner sin mobil. Han vill få dem att titta på nåt annat.

– Detta kan då få dem att mer lyfta blicken och titta på omgivningen och ge dem ett gott skratt för det är så mycket negativitet nu. Och så kan man få något kul att berätta om under middagen.

Att lapparna uppskattas har han märkt både i Facebookgruppen ”Vad händer i Majorna” och på ”Gunnar Soderhages” Instagram där lapparna läggs ut.

Vill man fortsätta njuta av dessa roliga lappar får man även i fortsättningen hålla sig i Majorna, för där kommer han fortsätta sätta att upp dem. Och han räknar med att de dyker upp någon gång per månad.

Hur länge ska du hålla på med det här?

– Jag kommer fortsätta till jag får slut på idéer, säger ”Gunnar Söderhage”.

LÄS MER: ”Du är unik” – Jenny fick världens mysigaste lapp

LÄS MER: Utredaren fick arbetsplats inslagen i presentpapper

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.