Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mystisk smäll i Kungälv

Vid cirka 21.45 på lördagskvällen hördes en stor smäll över stora delar av Kungälv. Trots flera anmälningar till polisen och polishelikopter på platsen vet ingen vad som orsakat smällen.

Det var vid 21.45-tiden som den kraftiga smällen eller dånet ska ha hörts över stora delar i Kungälvs kommun.

– Det hördes en jättesmäll, som om en bomb briserade utanför och rutorna skallrade. Det var väldigt obehagligt. Och senare hörde man också polishelikoptrarna i luften, säger Yvonne Åhlén, som bor i centralt i Kungälv, och en av alla dem som hörde det kraftiga dånet på lördagskvällen.

Polisen var snabbt på plats både med patruller och polishelikopter.

– Vi hittar ingenting. Vi är ute och helikoptern har varit däruppe, men vi hittar ingenting som kan ha orsakat smällen. Vi har också fått in flera anmälningar, men inga av anmälarna har heller sett något, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Flera personer har hört av sig till GP och i sociala medier undrar många vad det är som ligger bakom smällen.

Men trots att polisens helikopter snabbt var på plats är det fortfarande oklart vad som har orsakat ljudet.

– Vi har sökt vid folkhögskolan och området vid Fontins, men det finns inga spår efter vad som kan ha legat bakom smällen. Uppenbarligen har ju någonting hänt efter som folk hört smällen och att rutor har skallrat, men vi har inte kunnat finna något bakomliggande orsak, säger Johan Ljung.

Eftersom man inte kunnat finna något skadeområde har man också avbrutit efterforskningarna. Och eftersom det inte finns någon plats för händelsen har inte heller någon polisanmälan upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.