Mystisk lukt spreds över Göteborg

Ett stort antal personer har larmat räddningstjänsten om en stark lukt över Göteborg. Räddningstjänsten är ute för att lokalisera doften.

ANNONS
|

Vid 19.30 på lördagskvällen började personer ringa och larma om att det luktar bränt i Göteborg.

– Vi har fått många påringningar om att det luktar starkt, från allt från Sandarna till Högsbohöjd och Axel Dahlströms torg, men det är det enda vi har att gå på, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Än så länge har räddningstjänsten inga konkreta uppgifter om var lukten kan komma i från.

– Men vi är ute på larmet och undersöker det här, säger Sara Rosenquist.

Helikopter skickades ut

Polisen skickade ut en helikopter för att hjälpa till med lokaliseringen av lukten, men till slut skickades helikoptern tillbaka.

ANNONS

– Ärendet är avklarat för vår del. Vi har varit ute för räddningstjänsten räkning, men kunde inte hitta någon brandhärd, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 22.45 hade räddningstjänsten fortfarande inte kunnat lokalisera orsaken trots en omfattande insats.

– Det här gäckar oss fortfarande. Helt otroligt. Jag har aldrig varit med om maken, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt honom har räddningstjänsten även kollat om lukten kan komma från raffinaderierna, men så tycks inte vara fallet.

– Det har luktat bränt gummi och vi har också känt lukten när vi varit ute, det har varit väldigt irriterande för folk och en del har klagat på huvudvärk, säger Mats Gränsmark.

De sista larmen från allmänheten kom vid 23-tiden. Då hade ännu ingen orsak till lukten kunnat hittas.

ANNONS