Mushusen har ersatts med julhus i Haga

De små mushusen i Haga har glatt besökare under flera år. Nu har de bytts ut mot två julinspirerade hus – den här gången är de utan möss. Det är konstnären Elin Andersson som ligger bakom julstämningen i Haga.

ANNONS
|

Under flera år har besökare i Haga kunnat se små mushus uppställda för beskådan på marknivå i ett hus. Dessa hus har glatt både stora som små. Bakom dem låg konstnären Staffan Lindholm som placerat ut sina små mushus i en fastighet på Kaponjärsgatan. Där har stått ett gym, en ostbutik, skobutik, ett galleri och en mc-verkstad.

Men nu i veckan har en ännu konstnär placerat ut två nya små hus i hålen där mushusen brukar stå. Det är passande nog hus med jultema.

LÄS MER:Gym för möss har öppnat i Haga

Ett av dem är fyllt med duvor varav ett par mumsar på en kanelbulle, vilket är det den välkända Hagabullen. Duvorna i huset har fått lite julstämning i form av en klädd julgran. På fönstret kan man läsa God Jul. Grannhuset har en mer vintrig stämning. Med snötäckt mark och granar, samt små mini-julklappar och en stjärnhimmel. En förtrollad julskog.

ANNONS

LÄS MER:Mushusens pappa efterlyser sin cykelkärra

Bakom de nya husen ligger konstnären och illustratören Elin Andersson som har en butik i Haga. Anledningen till att hon ställt ut dem var för att hon ville skänka lite julstämning till alla som passerar.

Det är konstnären och illustratören Elin Andersson som ligger bakom de två minihusen i Haga.
Det är konstnären och illustratören Elin Andersson som ligger bakom de två minihusen i Haga. Bild: Privat

– Jag visste att det inte skulle bli några mushus och tänkte då på barnen då det blir mycket utomhuspromenader nu. Det blir ju en annorlunda jul och då får man göra det bästa av den. Så jag ville bidra med lite julstämning, berättar Elin Andersson.

Hon tror att det blir fler små minihus från hennes sida framöver, och även de kommer ha ett årstidsbaserat tema.

De som vill se de små minihusen i Haga får skynda sig för de kommer bara finnas fram till nyår, berättar Elin Andersson.

LÄS MER:Ännu ett mushus har öppnat i Haga

LÄS MER:Nytt mushus – Sveriges kanske minsta korvkiosk finns nu i Majorna

LÄS MER:Mushusens konstnär får en ny cykelkärra

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS