Motorcyklist död efter olycka på E45 i Göteborg

En motorcyklist krockade med en bil och körde in i ett räcke på E45 i Göteborg sent under onsdagskvällen. Föraren, en man i 25-årsåldern, avled av sina skador. Polisen utreder nu bland annat vållande till annans död.
– Det har gått väldigt fort, både för motorcykeln och bilen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Det var vid midnatt som larmet om olyckan kom. En motorcyklist hade då enligt polisen krockat med en bil och sedan kört in i räcket och omkull på E45 i närheten av Lärjemotet i Göteborg.

– Vi är på plats där nu och har stängt av vägen helt och hållet, sa Mats Gränsmark vid räddningstjänsten, precis efter att olyckan inträffat.

Föraren av motorcykeln, en man i 25-årsåldern, avled i samband med olyckan.

– Anhöriga är underrättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Ingen annan person ska ha skadats i samband med olyckan, men händelseförloppet är fortfarande oklart.

ANNONS

– Det var flera bilar på platsen, men det är oklart hur många som var inblandade i olyckan. Men en personbil och motorcykeln körde ihop, säger Johan Ljung.

Polisen utreder nu olyckan som bland annat grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och vållande till annans död.

– Det är bilisten som utreds för vållande till annans död, sen vems fel olyckan var får utredningen visa. Men det har gått väldigt fort, både för motorcykeln och bilen, det kan både vittnesuppgifter och bromsspår på platsen styrka.

Larmad ambulans påkörd

I samband med olyckan larmades en ambulans till platsen, som även den var inblandad i ytterligare en olycka. På väg till olycksplatsen med motorcyklisten blev ambulansen påkörd bakifrån av en bilist.

– Så det är två olyckor nu och vi är på plats på båda, sa Mats Gränsmark vid räddningstjänsten under natten.

Enligt Johan Ljung vid polisen ska ingen person ha skadats i den andra olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS