Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Misstänkt mordförsök i Göteborg

En man ska ha blivit utsatt för ett mordförsök på Hisingen i Göteborg under natten till fredag. Enligt polisen ska det röra sig om ett rånförsök som eskalerade. Polisen har ännu inte lyckats gripa någon gärningsman.

En man i 30-årsåldern ska ha blivit stucken i bröstet av en annan person på Hisingen under natten till fredag. Enligt polisen kom larmet från SOS strax innan klockan fyra på natten.

– Vi fick ett larm och åkte till platsen. Där är en man som har blivit stucken i bröstet. Det ser ut som att det varit ett rånförsök som inte gick som det var tänkt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Den skadade mannen var vaken och talbar när polisen kom fram och ska ha berättat att gärningsmannen ska ha kommit fram till honom med en önskan om att få köpa hans mobil. När den skadade inte ville sälja sin mobil blev han istället huggen i bröstet.

– Rubriceringen nu är initialt försök till mord alternativt dråp, säger Göran Carlbom.

Den skadade mannen var alltså talbar när polisen kom fram, men Göran Carlbom vet inte hur skadeläget ser ut för mannen utöver det.

– Det hade kunnat sluta riktigt illa. Det var ett ganska djupt hugg, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Någon gärningsman har man inte lyckats hitta och det verkar inte ha varit några vittnen på plats. Men om någon har vetskap om händelsen ber Göran Carlbom eventuella vittnen att kontakta polisen på nummer 114 14.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.