Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt liga på rånturné i Göteborg

Fyra personer har gripits misstänkta för en serie rån i Göteborg under kvällen och natten. Vid alla fyra rån har offren hotats med vad som ser ut att vara en pistol.
– Men vi vet inte än om det är ett riktigt vapen eller någon form av attrapp, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen i Göteborg jagade under lördagskvällen tre unga män efter en serie rån under halvtimmen mellan klockan 19.30 och 20.00.

På kvällen larmades polisen vid tre tillfällen till Annedal, till närheten av Sahlgrenska och till Slottsskogen.

– Det har gått fort. Det verkar som att de har börjat vid Carl Grimbergsgatan i Annedal, sedan tagit sig upp till Sahlgrenskaområdet och vidare ned in i Slottsskogen på A O Elliots väg, säger Johan Ljung vid polisen region Väst.

Hotades med pistol

Tidigt väckte misstanken om att det kan röra sig om samma gärningsmän vid de olika rånen. Signalement från vittnen och de drabbade stämde väl överens.

Vid alla tillfällen hotades också offren med vad som såg ut att vara en pistol innan gärningsmännen försvann med telefoner och plånböcker.

Under den sena kvällen hade inte någon gripits för rånen, men vid 02.20 inträffade ytterligare ett rån på Guldheden.

– Där jobbade vi fram ett utpekande varpå fyra personer har kunnat gripas och vi har hittat en del beslag bland annat i form av ett vapen. Men vi vet inte än om det är ett riktigt vapen eller någon form av attrapp, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

De fyra gripna som är i 30-40-årsåldern är misstänkta för rånet vid Guldheden, men polisen utreder även samband med de andra rånen under kvällen.

– Det är relativt när i tid och samma modus, säger Sebastian Börjesson.

Ytterligare ett rån

Under natten larmades polisen till ytterligare ett rån i närheten av Marklandsgatan efter att en man i 35-årsåldern hittats misshandlad av en rånare som slog honom till marken och stal hans hörlurar. Personen hade även blivit av med sin mobiltelefon.

I nuläget tror polisen dock att det rånet rör sig om en isolerad händelse och ingen misstänkt har gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.