Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Misstänkt föremål under bil – väg avspärrad

Under tisdagseftermiddagen spärrades delar av Lorensberg av efter ett larm om ett misstänkt farligt föremål under en bil. Enligt bilägaren är det andra gången som han blir utsatt för samma sak.
– Jag vet inte om detta är riktat mot mig personligen, men jag hoppas att polisen får tag på dem som har gjort det här, säger han, säger bilägaren till GP.

Ett misstänkt farligt föremål var orsaken till en större polisinsats i Lorensberg under tisdagseftermiddagen. Boende i området hade larmat SOS Alarm vid 15.33 om att en udda anordning placerats under en bil på Ekmansgatan.

Räddningstjänsten, som var först på platsen, bedömde att området behövde spärras av då det fanns en överhängande fara för explosion.

Vid 16.30 började dock insatsen avvecklas. Föremålet hade då bedömts som ofarligt och tagits om hand av polis på plats, enligt Anna Göransson som är presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Vad det handlar om för föremål går vi inte in på i nuläget. Det är också oklart hur det här kommer att rubriceras. I nuläget har vi ingen misstänkt i ärendet.

Enligt bilägaren handlar det om en jaktpatronsanordning som placerats bakom däcket på hans bil. Bild: Jenny Ingemarsson
Enligt bilägaren handlar det om en jaktpatronsanordning som placerats bakom däcket på hans bil. Bild: Jenny Ingemarsson

GP har pratat med bilägaren vars fordon föremålet placerades vid. Han berättar att han varit utsatt för samma sak tidigare.

– Det var mina grannar som upptäckte det här. I och med att jag har fått en sådan här anordning placerad på min bil tidigare vet jag vad det handlar om. Förra gången tog jag med den själv till polisen som berättade att det rör sig om en jaktpatronsanordning som placeras under däcket på bilen för att det ska explodera när man backar. Eftersom det har hänt tidigare ville jag att polisen skulle titta på det direkt den här gången, säger han.

Bilägaren uppger att han inte vet något om motivet till varför anordningen placerats vid hans bil.

– Jag vet inte om detta är riktat mot mig personligen, men jag hoppas att polisen får tag på dem som har gjort det här, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.