Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Massiv skadegörelse av busskurer i Göteborg

Hållplatser från Korsvägen till Mölndal och på flera platser i Kållered har under natten mot lördagen slagits sönder. Totalt rör det som ett 30-tal kurer.
– Under natten har glaset i flera kurer blivit sönderslaget och uppgifterna har trillat in till oss under morgonen, säger Alice Roman, presskommunikatör på Västtrafik.

Under natten mot lördagen har ett stort antal buss- och spårvagnshållplatser blivit sönderslagna i Göteborgsområdet.

Totalt ska det röra sig om ett 30-tal kurer som har slagits sönder.

– Av det jag känner till ska det ha skett från området runt Korsvägen till Mölndal och Kållered, säger Alice Roman.

Boende:"för jäkligt"

Enligt Olle Pimalm, som bor i närheten av de sönderslagna busskurerna på Krokslättsparkgatan, är skadegörelsen upprörande.

– Jag upptäckte detta i morse när jag skulle åka och handla. Jag tycker att det är för jäkligt. Busskurerna i närheten av mig är helt nya, säger han.

Olle Pimalm menar att skadegörelsen är ett slöseri med skattepengar.

– Vi pratar om 100-tusentals kronor åt helvete! Detta är skattepengar som egentligen ska gå till gamla och sjukvård.

Skadegörelse för betydande summor

Alice Roman på Västtrafik berättar att det inkluderat arbete och material kostar omkring 1 200 kronor att laga en ruta i en kur. Då flera kurer har fått flera rutor krossade kan alltså en sönderslagen hållplats kosta flera tusen kronor att åtgärda.

– Nu vet jag inte den exakta omfattningen på skadorna, men det är klart att det här kommer att kosta mycket pengar, säger Alice Roman.

Vad GP erfar har minst följande hållplatser drabbats av skadegörelse; Elisedal, Varbergsgatan, Lana, Almedal, Krokslätts torg, Krokslätts fabriker, Gretebergsäng, Kållered station, Olas väg, Stretered, Sagered, Risås backe, Skollyckan, Olas väg, Brattåsskolan, Västra Kyrkvägen, Södra Kyrkvägen, IKEA, Kållered köpstad, Labackavägen, Kålleredgården, Pepparedsängen, Mor Annas väg, Torrekulla, Guldheden läge B.

Vid vissa av hållplatserna har flera kurer blivit sönderslagna.

– Det här är helt bedrövligt. Jag har ingen exakt siffra, men samtliga kurer längs linje 751, 755 och 760, förutom hållplatsläge A vid Ikea, har blivit sönderslagna, säger en person vid Västtrafiks störningshantering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.