Maskerade män bakom skotten

ANNONS
|

Ett stort antal poliser dirigerades till området sedan ett flertal samtal kommit till polisen om skott från en parkeringsplats vid Storhöjdsgatan 11 i bostadsområdet Strömmensberg.

- Det är två män maskerade med huvor som skjutit mot en yngre man och därefter sprungit från platsen, uppger polisens talesman Thomas Fuxborg.

Den beskjutne mannen träffades inte av något skott och han lyckades fly från platsen i bil. Fordonet tillhör en mindre firma på Hisingen.

Ynglingen hörs nu av polisen. Det är okänt om några uppgifter av värde framkommit i förhören. Polisen genomför nu en teknisk undersökning av brottsplatsen och samlar uppgifter från vittnen.

ANNONS

Ett flertal skott avlossades vilket tomhylsor på platsen visar. Polisen kan ännu inte säga vilket eller vilka vapen som använts.

- Det var många smällar men ändå bara en enda sammanhängande salva. Sen sprang killarna från platsen, säger ett vittne till GP.

Polisen vill inte heller säga om den beskjutne mannen bodde på Strömmensberg.

- Han befann sig där. Och skjutningen var specifikt riktat mot honom. Skjutningarna har att göra med var de befinner sig, de här personerna, säger Fuxborg.

Har den här mannen gängkopplingar?

- Han är inte känd av oss sedan tidigare. Men vi tror att detta ändå har en koppling till den pågående konflikten mellan olika individer, säger Thomas Fuxborg.

Nio skottlossningar

10 augusti, kl. 00.40, Järntorget i Linnéstaden. En man avlossade ett vapen utanför nattklubben Respekt. Kulan gick igenom byxorna på en 19-årig yngling.

13 augusti, kl. 06.55, Hästevik i Torslanda. En halvtimme senare påträffades en man i en bil vid en bensinmack i Biskopsgården. Han var då skottskadad i benet.

14 augusti, kl. 22.00, Tideräkningsgatan i Kortedala. En 24-årig man med koppling till ett gäng hittades av en förbipasserade. Han var då skjuten i underkroppen. Mannen har i förhör inte varit villig att meddela sig med polisen.

14 augusti, kl. 23.30, Kortedala Torg i Kortedala. Allmänheten larmade om nya skottsalvor i området.

16 augusti, kl. 00.18, Herkulesgatan på Hisingen. Två män på en crosscykel stannade utanför en restaurang och sköt. Ingen av de närvarande träffades.

17 augusti, kl. 02.00, Januarigatan i Kortedala. Vittnen talade om 10-20 skott. Polisen konstaterade emellertid, efter teknisk undersökning, att det saknas bevis för att någon verkligen skulle ha skjutit.

18 augusti, kl. 01.26, Saffransgatan i Gårdsten. Ett stort antal tomhylsor från en k-pist efterlämnades på platsen. Två kulor hamnade inne i en lägenhet.

19 augusti, kl. 21.15, Berättelsegatan i Backa. Två män skottskadas i armar och ben. Minst sex hylsor påträffas på platsen. Två gärningsmän flyr från området.

22 august, kl. 06.59, Storhöjdsgatan i Bagaregården. En ung man blev beskjuten med automatvapen. Två killar i huvtröjor sprang från platsen.

ANNONS