Manifestation stoppade trafiken i Göteborgs hamn

10-15 personer som deltog i en manifestation blockerade trafiken till och från Göteborgs hamn under onsdagen. Polis var på plats för att minimera påverkan för allmänheten. – Vi är på plats där och jobbar med dialog, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr initialt.

ANNONS
|

För tredje dagen i rad satt 10-15 personer vid en av infarterna till Göteborgs hamn, på Oljevägen, för att försöka blockera trafiken.

– Vi jobbar med dialog och har en kommunikativ inriktning och säkerställer att de får genomföra sin manifestation men försöker minimera påverkan på trafik, sa Fredrik Svedemyr i samband med insatsen.

Manifestationen var enligt polisen inte våldsam.

– Demonstrationen är inte tillståndsgiven men det har inte kommit in några anmälningar i nuläget, sa Fredrik Svedemyr vid lunchtid.

Organisationen som blockerade hamnen är en klimatrörelse som heter ”Ta tillbaka framtiden” och skapades för ungefär en månad sedan. Enligt deras presstalesperson Alma Laudon var de under onsdagsförmiddagen 13 personer på plats, varav ungefär hälften befann sig på vägen för att blockera trafik. Det var tredje dagen de blockerade bränsleterminalen.

ANNONS

– Vi tänker fortsätta vårt fredliga motstånd, berättade Alma Laudon och förklarar att de vill blockera transporter av fossila bränslen som går in och ut ur hamnen.

Vid lunch hade manifestationen avvecklats meddelar Stefan Strömberg, presskommunikatör på Göteborgs hamn.

ANNONS