Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivskuren till döds – utreds som mord

En man knivskars svårt i halsen på en parkering i centrala Göteborg under natten mot lördag. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Polisen utreder händelsen som mord.
– En man är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Strax innan halv fyra under natten mot lördagen larmades polisen till en parkeringsplats i närheten av centralstationen i Göteborg.

På plats hittade polisen en svårt skadad man i 20-årsåldern. Mannen hade blivit knivskuren i halsen och låg skadad på marken. Hans liv gick inte att rädda.

– Man anträffar en svårt skadad person på platsen, han fördes till sjukhus, men sedan konstaterar man att han är avliden. Våld har förekommit med någon form av tillhygge, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region väst, tidigt under lördagsmorgonen.

Initialt kom polisen med uppgifter som gjorde gällande att det ska ha varit ett slagsmål mellan ett tiotal personer, vilket ska ha ägt rum utanför en festlokal i området.

– Vi får in det här från en kvinna som ringer och säger att en man har blivit knivhuggen. Det skriks och gapas på platsen, folk är naturligtvis upprörda, men vi har inga belägg för att det skulle ha varit ett stort slagsmål, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg vid 13-tiden.

En gripen – nio tagna till förhör

En man i 20-årsåldern som befann sig på platsen pekades ut som gärningsman och greps av polis. Även en kniv hittades på platsen och togs i beslag. Efter inledande förhör under morgonen anhölls mannen.

– Den gripne är numera anhållen misstänkt för mord alternativt dråp, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Ytterligare nio personer har tagits in till förhör i form av vittnen.

– Ett av vittnena uppger att han varit på toaletten inne i festlokalen. När han kom ut så såg han målsäganden liggandes på marken utanför lokalen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Huruvida det pågått någon form av fest i lokalen är högst oklart. GP har varit i kontakt med en av ägarna till den lokal som utpekats. Denne säger att det inte har pågått någon fest eller liknande aktivitet i lokalen under natten – däremot har personal befunnit sig där.

Dessa ska ha hört någonting ute på parkeringen, där de sedan påträffat en blodig man.

Enligt Thomas Fuxborg ska offret och gärningsmannen ha varit i lokalen.

– De har befunnit sig där inne, men om allihopa har varit där är oklart. Vi hoppas få klarhet i det här när vi hört alla vittnen, säger Thomas Fuxborg.

Parkeringen spärrades av

Enligt flera personer i området som GP talat med så ska polisen under morgonen ha varit på plats för att säkra eventuella övervakningsbilder.

– De hade spärrat av hela parkeringen här. Alltihop, säger en av dem.

Avspärrningarna hade dock hävts när GP kom till plats vid 07-tiden på lördagsmorgonen.

Polisens tekniker har under natten genomfört en teknisk undersökning för att säkra eventuella bevis i ärendet.

– Nu pågår förundersökningsåtgärder, sa vakthavande befäl Martin Hallberg tidigt under morgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.