Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man gripen misstänkt för mordförsök

Polisen larmades efter att en kvinna hittats medvetslös. En man greps under söndagsförmiddagen misstänkt för mordförsök alternativt dråp, enligt polisen.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök på Hisingen i Göteborg efter ett larm om en medvetslös kvinna. Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans.

– Vi fick vid tiotiden in ett larm gällande hjärtstopp vilket också kunde konstateras på plats vid adressen. Eftersom patrullen inte kunde utesluta att det föreligger brott greps en man som befann sig i bostaden misstänkt för försök till mord alternativt dråp, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Den misstänkta mannen, som är 70-årsåldern, var den som ringde in och larmade polisen om hjärtstoppet, säger polisens presstalesperson.

Enligt Fredrik Svedemyr framgår det inte rapporterna huruvida det skulle finnas yttre tecken på våld hos den medvetslösa kvinnan. Men det finns indikationer på att brott kan föreligga.

– Vi kan inte utesluta det men vi kan inte heller utesluta att det rör sig om ett sjukdomsfall, säger han.

Bostaden har spärrats av för teknisk undersökning och polisen kommer under söndagen höra sig för i grannskapet, enligt presstalespersonen.

Mannen anhölls på lördagen av åklagare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.