Man gripen efter knivattack i Göteborg

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för en knivattack tidigt i morse. Mannen greps efter att polisen tvingades att krossa en ruta för att ta sig in i ett trapphus. – En medelåldersman ringer själv SOS och uppger att han har blivit knivskuren, säger Ulla Brehm på polisen.

ANNONS
|

Tidigt i morse krossade polisen en ruta för att ta sig in i en trappuppgång efter larm om en knivattack i Kortedala i Göteborg.

Enligt polisen ringdes larmet in av mannen som hade blivit attackerad.

– Vid 05.40 får vi ett samtal från en medelålders man som uppger att han har blivit knivskuren. Det är ett väldans oväsen i bakgrunden och vi åker dit. När vi får ett sådant här larm kan vi inte stå utanför och vänta på att någon ska komma och öppna och vi krossar en ruta för att ta oss in i trappuppgången, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

ANNONS

En gripen

Inne i trapphuset anträffar polisen den skadade mannen, som nu har körtstill Sahlgrenska universitetssjukhuset.

I samband med att polisen anträffadeden skadade mannen så grepsen man i 25-årsåldern i bostadshuset.

Den skadade mannen uppges inte ha drabbats av allvarliga skador.

– Han har ett knivstick i armen, det ska inte var speciellt stort, men likväl så har han blivit knivskuren, säger Ulla Brehm.

Den misstänkte knivmannen är i nuläget misstänkt för misshandel.

– Det verkar ha varit någon form av kalas eller tillställning som har pågått in till på morgonkvisten. Exakt vad som ligger bakom det här har jag ingen kännedom om, säger Ulla Brehm.

ANNONS