Man allvarligt knivskuren vid Härlanda tjärn

En man hittades allvarligt knivskuren vid Härlanda tjärn strax efter 19 under söndagen. Gärningsmannen eller gärningsmännen söktes med både hundar och helikopter av polisen, men under måndagsmorgonen var ingen gripen.
– Det är rubricerat som grovt rån, alternativt grov misshandel, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

ANNONS
|

Flera inringare larmade polisen under söndagskvällen efter att en man knivskurits vid badsjön Härlanda tjärn.

– När vi kommer fram till platsen påträffar vi en man som är allvarligt knivskuren, säger Morten Gunneng vid polisen.

Mannen fördes snabbt till sjukhus med ambulans och polisen spärrade av platsen.

– Vi håller på att söka efter misstänkta och jobbar med både hundar och med helikopter, säger Morten Gunneng strax efter 20 på söndagen.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Jag tror att det finns både ett stort antal vittnen och ett antal inringare men ingen är gripen i nuläget.

ANNONS

Den skadade mannen är i 40-årsåldern.

– Den arbetshypotes vi jobbar efter nu är att det är ett rån som har spårat ur, säger Morten Gunneng.

Under måndagsmorgonen meddelade man att brottsrubriceringen, som från början var försök till mord, ändrats till grovt rån, alternativt grov misshandel. Sahlgrenska Universitetssjukhuset meddelade även att skadeläget var allvarligt för brottsoffret, men stabilt.

Ingen är ännu gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS