Man åtalas för sexövergrepp mot äldre kvinnor

En man i 25-årsåldern har åtalats för våldtäkt och våldtäktsförsök på tre kvinnor, varav två är i 80- respektive 90-årsåldern. Mannen kunde identifieras tack vare dna-topsning.

ANNONS
|

Som GP tidigare har rapporterat greps en man i 25-årsåldern i början av juli misstänkt för sexövergrepp och rån mot två äldre kvinnor. När åtal nu väcks har en tredje målsägande tillkommit.

Det var i början av juni som den första kvinnan attackerades i sitt hem på Hisingen, där mannen utsatte henne för ett våldtäktsförsök samt ett rån. Senare samma dygn misstänks mannen ha gjort samma sak mot ytterligare en kvinna. Hon bor i en kranskommun och är i 80-årsåldern.

– De här målsägandena har ingen som helst relation till mannen, har ingen aning om vem han är. Det handlar om övergrepp som begåtts nattetid i deras hemmiljö. Givetvis rör det sig om oerhört allvarliga brott, har kammaråklagare Andréas Pernmyr tidigare sagt till GP.

ANNONS

Hittades tack vare dna

Ett par veckor senare utsattes ytterligare en kvinna i 90-årsåldern på Hisingen. Mannen misstänks i detta fall för en fullbordad våldtäkt och för att ha stulit värdesaker.

En dna-träff i polisens spårregister blev avgörande för att hitta den misstänkte.

– Det är en omfattande utredning som föregåtts av mycket gott polisarbete. Jag anser att bevisningen är god där vi tagit hjälp av både dna-träffar på den misstänkte samt kunnat fastställa hans position med hjälp av mobiltömning och olika övervakningsfilmer, säger åklagare Anna Larsson.

Mannen har suttit häktad enligt den starkare misstankegraden och med fullständiga restriktioner sedan i juli.

2019 dömdes han till villkorlig dom och dagsböter för stöld.

ANNONS