Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Leila Ali-Elmi invald till MP:s partistyrelse – Emmali Jansson omvald

Två göteborgare valdes på söndagen in i Miljöpartiets partistyrelse: riksdagsledamoten Leila Ali-Elmi som nyinvald och Göteborgspolitikern Emmali Jansson som omvald.
– Det känns superspännande, säger Emmali Jansson, och gläds åt att kongressen även antog programmet för social rättvisa.

Inte helt oväntat tog riksdagspolitikern Leila Ali-Elmi in sig i MP:s partistyrelse under söndagen. Riksvalberedningens motivering för att nominera henne till en plats i Miljöpartiets högsta organ var:

”Hon har med sin bakgrund och genom arbetet i riksdagen mycket breda kunskaper inom integrationsområdet. Hon har också arbetat brett med diskrimineringsfrågorna som riksdagsledamot. Vi tror att Leila kan bidra med viktiga perspektiv till partistyrelsens arbete och att kopplingen till hennes engagemang i riksdagen kan bli gynnsam i arbetet inför och efter valet.”

Och så blev det.

LÄS MER: Leila Ali-Elmi om oron efter skotten i Hjällbo: ”Det här är vad samhället skapat”

GP har försökt nå Leila Ali-Elmi för en kommentar men hon har inte varit tillgänglig. I Miljöpartiets pressmeddelande skriver hon dock följande:

”Jag ser fram emot att få bidra till partistyrelsens viktiga arbete.”

Leila Ali-Elmi blev inkryssad i riksdagen i valet 2018 och är ledamot i arbetsmarknadsutskottet och integrationspolitisk talesperson samt sitter i jämställdhets- och mångfaldskommittén.

Invald för andra gången

Ytterligare en Göteborgspolitiker blev under söndagen invald för andra gången i partistyrelsen; Emmali Jansson, som tidigare bland annat varit ordförande för Miljöpartiet i Göteborg och ordförande i byggnadsnämnden. I dag har hon inga politiska uppdrag kvar i Göteborg.

Hon är glad åt det förnyade förtroendet och ser fram emot att planerna för valrörelsen ska komma i gång.

– Det känns superspännande, säger Emmali Jansson.

Sex nya namn i partistyrelsen

Sammanlagt sex nya namn tar nu plats i partistyrelsen.

Vad kan de nya namnen innebära för arbetet i partistyrelsen?

– Det är rutinerade personer som har valts in så det känns väldigt stabilt, säger Emmali Jansson.

Hon tror inte att de nya personerna kommer att påverka vilken riktning partiet tar framåt.

– Vi är ju väldigt stabila i vilken politik vi har och hur vi ser på situationen i svensk politik. Nu har vi nya personer som tar stafettpinnen.

LÄS MER: "Desperat försök att bredda sig"

Ska ha ett bredare fokus

Sina två år i partistyrelsen sammanfattar hon med att det varit fantastiskt roligt och spännande i och med att Miljöpartiet sitter med i regeringen.

– Jag har ju också varit med i den grupp som tagit fram programmet för social rättvisa, så det är extra roligt att vara med nu när det antogs av kongressen med bred enighet, säger Emmali Jansson.

Hon tycker att partiet varit väldigt fokuserat på miljö- och klimatfrågorna de senaste två åren. Det kommer nu att förändras.

– Nu kommer det att vara mycket viktigt att visa att vi har politik för hela samhället. Det tror jag kommer att bli en skillnad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.