Christoffer Schäder är en av lastbilschaufförerna som skänker pengar till barncancerfonden.
Christoffer Schäder är en av lastbilschaufförerna som skänker pengar till barncancerfonden. Bild: Andreas Hermansson

Lastbilsförare skänker pengar till barncancerfonden

På Facebook samlar olika yrkesförare in pengar till förmån för Cancerfonden. En lokal grupp skänker en krona per mil i november till Barncancerfonden. Det fick ett företag från Skepplanda att höja ribban till två kronor milen.

ANNONS

På sociala medier pågår just nu en insamling där yrkesförare deltar. De har alla engagerat sig i kampen mot cancer, och samlar in pengar till Cancerfonden.

Dennis Eliszewski har ett företag i Skepplanda som säljer lastbilstillbehör och såg på Facebook att en av deras kunder bestämt sig att skänka en krona per körd mil till Barncancerfonden. Han bestämde sig för att han också ville bidra och beslutade därför att skänka två kronor per körd mil.

– Vi såg att fler kunder var med, så vi gör likadant med totalt tre lastbilsförare, att vi skänker två kronor per körd mil, säger Dennis Eliszewski.

ANNONS
Dennis Eliszewskis företag bildar till barncancerfonden.
Dennis Eliszewskis företag bildar till barncancerfonden. Bild: Privat

Varför gör du det här?

– Att det blev Barncancerfonden, ja jag har två egna barn, de har som tur är inte drabbats, men det finns andra som har.

Hur mycket pengar kan det bli?

– Chaufförerna snittar kanske på drygt femhundra mil per månad, så det blir några tusen.

Det är heller inte första gången Dennis och hans företag skänker pengar till Cancerfonden. I oktober skänkte de fem procent av månadens försäljning till forskning mot bröstcancer. Och att skänka pengar kommer de att göra fler gånger.

Runt 300 förare deltar

En annan lastbilsförare som är med i insamlingen till förmån för barncancer är Christoffer Schäder från Kungälv. En vän till honom startade en insamling för tre år sedan och redan då engagerade han sig för första gången.

– Vi som är med i insamlingen skänker en summa per mil vi kört i november. Så det blir individuella summor beroende på hur mycket man själv kan avvara. Ingen ska känna någon press att de måste bidra med si eller så mycket, säger Christoffer Schäder.

I en grupp på Facebook deltar runt 300 olika chaufförer, som lastbilsförare, taxiförare och bussförare från hela landet, där alla skänker pengar till Cancerfonden.

Varför vill du vara med och skänka pengar?

ANNONS

– Det är nog mest för att man vill göra gott, och har nära och kära som har drabbats av cancer. Då finns det inte mycket man kan göra. Därför vill vi se till att det finns resurser till cancervården och det minsta man kan göra är att skänka pengar.

Insamlingen pågår under hela november.

ANNONS