Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lastbil välte på E6

En lastbil med släp välte på E6 i höjd med Mölndal sent under söndagskvällen. Lastbilen tappade sin tank vilket resulterade i ett större dieselläckage och vägen fick stängas av. Det tappade släpet kommer ligga kvar under måndagen och kan påverka trafiken.

Olyckan på E6 inträffade strax efter klockan 23 i höjd med Kålleredsmotet under söndagskvällen. Både räddningstjänst och polis kallades till platsen efter att en lastbil med släp vält och hamnat delvis i diket och delvis ute på vägbanan. Inga personer uppges ha skadats.

– Jag har ingen kännedom om personskador, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

I samband med olyckan stängdes vägen av helt i södergående riktning och enligt räddningstjänsten ska en stor mängd diesel ha läckt ut från lastbilen.

– Det rör sig om närmare 500 liter. Det kommer behöva bli en omfattande sanering och vi ska stoppa läckaget, sa Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att olyckan inträffat.

Trafikpåverkan på E6 under dagen

Räddningstjänsten lämnade platsen strax innan klockan 02 natten till måndagen. Då skulle lastbilens last lastas om till ett annat fordon.

– Lastbilen hade tappat sin dieseltank, så den låg på gatan och läckte. Vi fick stopp på läckaget, vi tog det akuta sen är det en saneringsfirma som tar resten, säger Micke Olsson vid räddningstjänsten under måndagsmorgonen.

Under måndagsmorgonen hade lastbilen bärgats, men det tappade släpet ligger kvar i diket och kan därför påverka trafiken som kör på E6 i södergående riktning från Kålleredsmotet.

– Påfartssträckan är förkortad då det står ett skyddsfordon i slutet av den och där ligger släpet. Bärgningen kommer påbörjas ikväll när trafiken lagt sig, säger Helena Bjerninge vid Trafikverket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.